Šéf, Andrej Kvašňák

Šéf, Andrej Kvašňák https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/391845/bmid_sef-andrej-kvasnak-qWa-391845.jpg 5 5 4

ANDREJ KVAŠŇÁK – legenda, která psala dějiny československého fotbalu. Sparťanský fotbalista století, hráč, kterého obdivovali jak spoluhráči, tak protihráči. Hráč, kterého milovali fanoušci, protože uměl rozdávat nejen fotbalovou radost svým umem, ale dokázal diváky i pobavit. To vše o jeho fotbalovém životě i zákulisí nabízí knížka ŠÉF, doplněná fotografiemi, některými dosud neuveřejněnými.... celý text

Přidat komentář

Kosta96
04.02.2024 5 z 5

Autobiografie zkoumající především kariéru jednoho z největších československých fotbalistů, vicemistra světa, legendy našeho a sparťanského fotbalu, šprýmaře a hráče na kterého chodily tisíce fanoušků. Sparta a její fanoušci si pana Kvašňáka nesmírně váží dodnes. Fanoušci ho sami zvolili sparťanem století. V roce 2013 byla hlavní tribuna na Letné pojmenována po něm. Donedávna tak byl jediným sparťanem, jehož jméno zastřešilo tribunu stadionu. Pokud si knížku přečtete, pak pochopíte proč.

Kabuky
26.05.2022 5 z 5

Výborná autobiografie.


n.ezn.amy
24.03.2020 5 z 5

Jedna z největších legend nejlepšího klubu světa, kdy Andrej byl nejen fenomenální fotbalista, ale i skvělý člověk. V dnešní době už se asi nestane, aby se lidé chodili dívat na jednoho fotbalistu, který jim víkend co víkend přináší dobrou náladu. Andrej to dokázal a lidé ho milovali

Jack93
02.12.2019 4 z 5

O Andreji Kvašňákovi jsem nic nevěděl, a proto jsem po knize sáhl. Moc se mi líbilo vylíčení zájezdů Sparty po světě, věc už dneska nevídaná. Při čtení mě rovněž zarazil fakt, kolik lidí v Kvašňákově době chodilo na fotbal. Návštěvy přes 30 tisíc byly pravidelností (na derby pražských "S" na Strahově se dokonce sešlo kolem 50 tisíc fanoušků, neuvěřitelné!).
Kvašňák byl bezesporu Pan Fotbalista, což především dokládaly názory jeho soupeřů a médií, které Sigmund v knize hojně cituje. Jsem rád, že teď už o Kvašňákovi něco vím. Upřímně mám ale pocit, že jsem se toho o něm mohl dozvědět o dost víc. Autor se spíše soustředil na popis (vybraných) zápasů, byť samozřejmě s důrazem na Kvašňáka.

Autorovy další knížky

2018  92%Šéf, Andrej Kvašňák
2016  84%Sparta - Slavia: Třicet silvestrovských derby
2019  0%Pozor pálí Sigi!