Sedmero krkavců

Sedmero krkavců https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/249834/mid_sedmero-krkavcu-249834.jpg 5 21 6

Podle filmu Alice Nellis. Na motivy pohádky Boženy Němcové napsala Karin Stružková. Nejočekávanější filmovou pohádkou roku 2015 je dílo Alice Nellis Sedmero krkavců. Úspěšná režisérka (Ene Bene, Tajnosti, Perfect Days) laureátka Českého lva za scénář filmu Výlet, vyšla ve svém filmu z klasického příběhu Boženy Němcové, prosvětlila jej však a přiblížila dětem. Film, bude mít premiéru v době zlínského filmového festivalu, na konci roku se však dočká neméně očekávané premiéry televizní, protože bude hlavní vánoční pohádkou TV Prima. Knížka Sedmero krkavců za filmem nijak nezaostává. Scénář Alice Nellis přepracovala do podoby dětské knížky zkušená televizní scénaristka Karin Stružková (Ulice, Kriminálka Anděl a d.) a kniha je doplněna krásnými fotografiemi z filmu, jejichž autorkou je sama Alice Nellis.... celý text

Přidat komentář

Dela90
19.05.2022 5 z 5

(SPOILER) Bohdanka se narodí do pekařské rodiny. Maminka s tatínkem jsou na ni vždy hodní, i když něco provede. Po letech se dozvídá, že měla celkem 7 bratrů. Její matka je omylem - slovy přání promění v krkavce. Bohdanka se teď snaží krkavčí kouzlo zlomit svým mlčením a ušit jim košile. Na své cestě za bratry potká prince Bartoloměje, do kterého se zamiluje a vezme si ho za manžela. Jakmile je v očekávání, projeví se pravá tvář královny Alexandry a hlavně ne všechno je tak, jak se na první pohled zdá a i stará tajemství nakonec vyjdou na povrch.

Prostě zaručená oddechovka v podobě návratu do dětství ve stylu mé oblíbené pohádky. Filmové zpracování bylo výtečné, ale kniha je prostě kniha.
Miluju ten příběh, jak se sestra snaží zachránit své bratry, udělá pro ně první poslední a i oni pro ni - síla lásky je neskutečná. Pro ty, které milujeme stojí za to bojovat!

Sabina335
30.01.2022 5 z 5

Mám ráda tuto pohádku již od dětství. Nové filmové zpracování je velmi krásné, ale kniha je prostě kniha.


jarkaska
04.01.2022 5 z 5

Krásná pohádka o statečné Bohdance. Přečetla jsem si ji jako eknihu zdarma, kde jsem našla i jiné knihy k přečtení.

Mišátko
06.01.2021 5 z 5

Pohlazení po duši. Alice Nellis odvedla úžasnou práci, ale knižní podobě se nic nevyrovná.

Marky075
02.04.2020 5 z 5

Jak říká Ronnie, krásná pohádka ale ve zfilmované verzi je to jiné než napsané.

Ronnie68
21.11.2019 5 z 5

krásná pohádka ...