Sedm dní k přežití

Sedm dní k přežití https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/394759/mid_sedm-dni-k-preziti-ogk-394759.jpg 4 24 10

Jedna jediná vteřina může převrátit život vzhůru nohama. Mrazivý thriller z hloubi kanadských lesů. Je to jen noční můra, ze které se brzy probudím? Takovou otázku si klade kanadská puberťačka s indiánskými kořeny Nita, která se v den svých třináctých narozenin ocitne ve srubu kdesi v hloubi zasněžených kanadských lesů. Obklopuje ji pouze všudypřítomný chlad a strach. Nita ale nespí. Po několika okamžicích je patrné, že byla obětí únosu. Následující hodiny jsou klíčové. Nita bude naopak potřebovat to nejlepší ze své bdělosti a ostražitosti, aby se jí z této hrozivé situace podařilo uniknout. Na nikoho dalšího se spolehnout nemůže. Vyšetřovatelé mají jen málo stop a čas v kombinaci s nelidskou zimou je neúprosný. Nita má sedm dní na to, aby přežila. Ačkoliv se v případě Sedm dní k přežití jedná o její první publikovanou knihu v Česku, v zahraničí už francouzské spisovatelce Nathalii Bernardové vyšla řada knih pro mládež i pro dospělé. Ve své tvorbě z posledních let se zaměřuje zejména na nesnadnou situaci kanadských domorodých indiánů (Sedm dní k přežití a dosud nepřeložený román Sauvages).... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Práh
Originální název:

Sept jours pour survivre , 2017


více info...

Přidat komentář

Zao
06.03.2023 5 z 5

Napínavý příběh, který se v různých podobách, bohužel, v Americe ještě údajně stává. Dívka, třináctiletá míšenka (Indiánka, běloch), únos, msta, boj s kanadskou přírodou,... Stojí za přečtení. Přelouskala jsem za pár hodin. Slušně napsáno.

Roseblood
26.01.2021 4 z 5

Kniha je velmi čtivá, psaná jednoduše a neskutečně rychle utíká.
Není to klasický thriller, na který jsem zvyklá a chvílemi mi přišlo, že děj opravdu chvátá.
Jednohubka přečtená na jeden zátah ale nenudila jsem se.
Kniha má dvě linky. První, kde unesená holčička Nita bojuje v lesích uprostřed zimy o život a druhá linka je vyšetřování a pátrání.
Doporučuji, určitě stojí za přečtení.


Hodnocení: 4/5*


RomanDušek
21.09.2020 5 z 5

Kniha se mi vážně líbila! Zajímavý příběh odehrávající se v kanadských lesích za třeskuté zimy.
V otázce, zda je 13-ti leté děvče schopno všeho, čím si musela Nita projít, aby přežila, nedokáži s jistotou odpovědět. Ovšem, pud sebezáchovy každého z nás donutí k věcem, o kterých bychom si mysleli, že jich nejsme schopni.
Mladé slečně jsem moc fandil! Sáhla si na dno a jsem rád, že to zvládla!

Doposud jsem měl s autory/autorkami francouzské národnosti záporné zkušenosti. Tato autorka si mne ale získala!

Knihu mohu s radostí doporučit.

sirojezkin
25.04.2019 3 z 5

Nebylo to špatné. Kniha se četla dobře. Mrazivý thriller v upoutávce neznamená, že vás bude mrazit po těle při čtení, nýbrž že se to odehrává v krajině, kde je velký mráz :).

Jájinka
17.03.2019 3 z 5

Thriller jiný než obvykle. Jednoduše psaný, ale dobře se četl.

Rauser.
20.02.2019 3 z 5

Na mě trochu jednoduchý děj. Téměř celá zajímavá zápletka je vyřešena během první čtvrtiny knihy. I přesto se lehce čte až do konce.

Corly
09.02.2019 4 z 5

Taky se připojuji s tím, že je to fajn čtivá oddychovka, i když chvílema napínavá! A Nita mě taky bavila víc než pátrání po ní.
Jednu hvězdičku má i za to, že jsem ji četla též v zimě a perfektně mně zkracovala čas v autobuse! :-)

magnolia
03.01.2019 3 z 5

Připojím se k předešlému komentáři (čika) - ne, že by mě příběh nudil, je docela napínavý. Jen jsem často zapochybovala nad chováním Nity v její situaci, její odolností a tak vůbec... Ale zase mě to její dobrodružství bavilo víc nežli pátrání po ní. U těchto knížek, kdy je hrdinka dětská a další linie příběhu je zase o dospělých, mám speciální knihovnický problém - kam knížku zařadit? Spíš bych to viděla na umístění v oddělení pro mládež, přecejen k thrilleru pro dospělé to má ještě o nějakou tu stopu ve sněhu dále.

čika
14.12.2018 3 z 5

Pomerne jednoducha schema, jednoduchy, priamy styl pisania, filmove kulisy, rychle rozuzlenie - cista jednohubka, vracat sa k nej istotne nebudem. Jedna vec mi vrta v hlave - je skutocne cerstva trinastka tak vynaliezava? Tak tomu by som rada verila, kedze jednu mam doma :)

Měňavka
10.12.2018 5 z 5

Příjemná oddychovka (pokud se to dá o thrilleru říct).

Štítky knihy

Indiáni Kanada

Autorovy knížky

Nathalie Bernard
francouzská, 1970
2018  73%Sedm dní k přežití