Sebevědomí. Jak získat sebejistotu a neztratit cit

Sebevědomí. Jak získat sebejistotu a neztratit cit https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/40305/bmid_sebevedomi-jak-ziskat-sebejistotu-a-656731001a359.jpg 3 22 1

Kniha obsahuje myšlenky a podněty, pomocí nichž lze vybudovat a posílit své sebevědomí. Otevírá možnost porozumět situaci vlastní i svých bližních.

Literatura naučná Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Selbstbewusstsein , 1988


více info...

Přidat komentář

Zmiu
28.04.2016 3 z 5

Celkem zajímavá kniha, která může člověku pomoci dozvědět se něco o sobě. Nesoudím teď její praktickou část, kdy člověk má vypracovávat úkoly, to jsem nezkoušela. Kniha je krátká a celkem dobře se čte, ale je třeba ji brát s rezervou. Řekla bych, že spousta konceptů je už dnes překonaná. Je opravdu vidět, že kniha byla napsaná v 80. letech. Ta determinace výchovou mě opravdu děsí. Podle toho bychom byli jako stroje, které je schopné vytvořit jen správnými návyky a výchovou. A také je zde hodně Freudovské psychologie, názory ohledně sexuality s autorem také nesdílím. Zaujal mě na jednu stranu autorův otevřený vztah k sexualitě, kdy se staví za uvolněnou sexualitu a nevěru chápe jako přirozený průchod probuzené sexuality, na druhou stranu neobvyklé sexuální chování považuje za psychické poruchy, způsobené fixacemi a frustracemi apod, což byl opravdu v 80. letech ještě běžný názor. Ale tyto pasáže nejsou v knize tak zásadní. Podstatné jsou příklady, kdy si čtenář může udělat obrázek o svém sebevědomí. Nicméně si myslím, že s podobnou tématikou by se našla nějaká novější, s aktuálnějšími přístupy, které by nerušily při čtení.

Štítky knihy

sebedůvěra, sebevědomí

Autorovy další knížky

Peter Lauster
německá, 1940
1993  69%Sebevědomí. Jak získat sebejistotu a neztratit cit
1994  90%Láska - Psychologie jednoho fenoménu
1995  100%Posílení vlastního já
1994  83%Nenechte si nic líbit
1997  96%Cesty k vnitřnímu klidu