Sebedůvěra

Sebedůvěra https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/432063/bmid_sebeduvera-aCZ-432063.jpg 3 11 2

Kniha odhalující tajemství sebedůvěry. Kde se bere sebedůvěra? Jak funguje? Co ji posiluje nebo oslabuje? Proč mají někteří lidé více sebedůvěry než jiní? Je to otázka povahy? Práce na sobě samém? Pohledu na svět? Jaký je vztah mezi sebedůvěrou a důvěrou v druhé a život samotný? Charles Pépin, který se opírá o texty významných filozofů a starověké moudrosti, o práci psychoanalytiků a psychologů, ale také o zkušenosti velkých sportovců, umělců i bezejmenných jedinců, poodkrývá roušku tajemství sebedůvěry.... celý text

Literatura světová Literatura naučná Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , Via
Originální název:

La confiance en soi: une philosophie , 2018


více info...

Přidat komentář

drakamena
13.08.2023 3 z 5

Kniha obsahuje některé zajímavé postřehy a taky bohatou bibliografii pro další studium. Ale právě v tom je tak trochu problém. Kniha se totiž čte spíše jako diplomová práce, v níž přijdete s určitou tezí, kterou následně musíte podložit co nejvíce zdroji. Obsahuje tudíž velmi málo vlastních, originálních myšlenek, třeba pramenících z osobních zkušeností autora.

nikolak
04.09.2021 2 z 5

Středoškolský popík. Sem tam odkaz na Nietzscheho & spol., ale dost povrchní.
Když si člověk udělá k jednotlivým kapitolám 3 poznámky, má před sebou kompletní obsah knihy. Na druhou stranu jde to inspirarativní sběr myšlenek na centrální téma.


Autorovy další knížky

Charles Pépin
francouzská, 1973
2021  58%Sebedůvěra
2022  86%Všechno zlé je pro něco dobré