Sbohem, Paříži

Sbohem, Paříži https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/412338/bmid_sbohem-parizi-qtI-412338.jpg 4 27 13

Kdysi nadějná violoncellistka Grace se po prožitém traumatu usazuje v malé anglické vesničce, věnuje se opravám hudebních nástrojů a prožívá vztah „na dálku“ se ženatým milencem Davidem. Vše se ale změní, když David v pařížském metru zachrání život jedné ženě. Stává se z něj „mediální hvězda“ a ve světle jeho slávy najednou spousta věcí vypadá docela jinak než dříve… Kniha, jejíž svérázné postavy si čtenář bezesporu zamiluje zkoumá skutečnosti i pozadí vztahů a rozchodů a ukazuje, že pokud jde o lásku, existuje více než jen jeden způsob, jak najít štěstí.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Beta-Dobrovský
Originální název:

Goodbye, Paris , 2018


více info...

Přidat komentář

ydnac
30.06.2022 2 z 5

Knížka má nádhernou obálku :-), ale z obsahu už jsem tak nadšená nebyla.
Začnu tím co se mi líbilo - hlavní hrdinka Grace je geniální co se týče výroby nástrojů (housle, cello, violoncello) a jejího vztahu k hudbě :-), to bylo opravdu krásné číst :-)
No a pak je tu první část knihy, kde se Grace jeví jako naprosto naivní a hloupá ve vztahu k muži. Vlastně mě to hodně štvalo, věděla jsem jak to dopadne a říkala si, jak může být tak pitomá, jak mohlo tak dlouho trvat než přišla na to co je zač...
Problém s touhle knihou je, že většinou se řeší Gracein ztracený vztah a hudba a nástroje mi připadaly na vedlejší koleji.
Jednu hvězdu dávám za obálku.
Druhou za ten hezký konec.

Kaja1
06.01.2021 4 z 5

Byla to moc milá knížka. Je úžasné, když má někdo dar umět vyrobit hudební nástroj a ještě na něho umět hrát. Závidím, hudbu mám stejně ráda jako knihy. To,že se Grace zapletla se ženatým mužem, který ji jenom lhal, to bylo jen okořenění této knížky. Všechna velka díla se rodí ze smutku a zklamání. Je důležité mít v životě někoho, kdo vás podrží.
P.S. Bonusem je seznam skladeb,o kterých se v knížce píše


Astonius
07.11.2020 4 z 5

(SPOILER) Kniha mate obálkou. I když jsem četla, že to není žádná červená knihovna, stejně jsem ji tak trochu čekala, ale těm zvěstem se dá věřit... . Jde sice o příběh o lásce, ale je podán celkem uvěřitelně a dospěle, ale co mě hlavně dostalo, jsou všechny ty vedlejší motivy, kniha prostě není jen o řešení toho jednoho - hlavní hrdinka sice vzdychá po ztracené lásce, ale také u toho něco dělá :-) A to něco bylo velmi zajímavé a neotřelé. Děj knihy čtenáři otevírá svět muzikantů, vznešených hudebních nástrojů a všeho okolo vážné hudby. Popisy výroby violoncella jsem úplně hltala a když jsem četla o jeho zvuku, bylo to, jako bych ho snad i slyšela.... Také města, do kterých se s Grace podíváme, byla podána velmi atmosféricky. Další přidanou hodnotou byly hudební skladby v románu zmiňované a myslím, že není moc lidí, kteří si alespoň kousek na netu nevyhledali a nepřehráli... :-) Musím říct, že se mi to moc líbilo a co se té stěžejní zápletky týče, jsem moc ráda, že to dopadlo tak, jak to dopadlo, moc jsem to tak chtěla a myslím, že v tomhle směru byla hlavní hrdinka velmi silná žena, když to dokázala....

dominika8192
06.06.2020 5 z 5

Tisíckrát omílaná zápletka, která může na první pohled vyznít nudně a jako děsné klíšé ... ale bože, Anstey (píšu to jméno správně, že jo?) se podařilo vytvořit velice dobrý příběh, který rychle plynul a já se od něj nedokázala vůbec odtrhnout. Knihu jsem přečetla za tři dny, bylo by to i dříve, ale neměla jsem čas. Určitě překvapení roku 2020, alespoň pro mě.

Mandlevest
26.04.2020 5 z 5

Tak především, zase jsem si chtěla trošku zacestovat, jinak dnes nelze, takže alespoň takto, a vrátit se, v této nenápadné, subtilní knížce, na místa, která mám moc ráda. Dočetla jsem a tento zvláštně křehký příběh Grace musím doporučit nejen proto, že atmosféra toho magického města, Paříže, na Vás dýchne z mnoha stran, ale celý příběh, ač v podstatě banální a stokrát popsaný v jiných knihách, je moc krásně napsaný a já si ho báječně užila.

Anasa
09.11.2019 4 z 5

Knihu rozhodně pozvedla vášeň hrdinky pro hudbu i vyrábění nástrojů, tenhle svět neznám a byl pro mne zajímavý. Milostný příběh však spěl k jasnému a neodvratnému závěru, takže jsem v půli začala být netrpělivá a nejraději bych sama hrdince strhla její klapky s očí. Kniha byla milá, takže se i ostatní postavy dočkaly svých happy endů. Bylo jich trochu moc. Prostě nenáročné, ale vcelku příjemné počtení.

Mamutka01
03.11.2019 5 z 5

Přečetla jsem jedním dechem

Bobina74
18.09.2019 5 z 5

Román SBOHEM, PAŘÍŽI je melancholicky láskyplný příběh, který vás bude unášet na sytých, barevných tónech hudby. Někdy prostě musíte padnout na úplné dno, abyste zase ucítili pevnou půdu pod nohama, od které se můžete odrazit vzhůru. A Paříž? Ta ví o lásce víc než jakékoli jiné město na světě. Více v recenzích od Kniha za knihou ;-).

lenka7348
09.09.2019 4 z 5

Občas mě kniha štvala takovou nějakou naivitou, jednoduchostí... Byla ale obsahově celkem zajímavá, a hlavně mě něco nutilo číst pořád dál. Konec mě trochu překvapil, i když vlastně mile, čekala jsem totiž jiné rozuzlení.

bookcase
29.08.2019 5 z 5

Tak z téhle knížky jsem byla úplně unešená, nemohla jsem se odtrhnout. Dojemný, zábavný a uhrančivý příběh, není to jen lovestory, jak by se na první pohled mohlo zdát.

veronika0382
29.07.2019 3 z 5

Tento román mě rozhodně překvapil. Očekávala jsem úplně něco jiného, než se mi dostalo. Je čtivý, má nádhernou obálku, díky které mě zaujal na první pohled. Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách

PetraN17
23.06.2019 5 z 5

Já čekala jiný příběh, klasickou romantiku ... tak to ale nebylo a o to zajímavější knížka byla.
Moc pěkné čtení

Pitbullka
17.06.2019 5 z 5

Od knihy jsem neměla moc očekávání a teda, tohle byl parádní příběh. Úplně mě pohltil a pořád mě to nutilo číst dál. Není to typický romantický příběh. Určitě doporučuji, skvělé čtení do letních dní.

Štítky knihy

Paříž

Autorovy knížky

2019  80%Sbohem, Paříži

Kniha Sbohem, Paříži je v

Právě čtených1x
Přečtených34x
Čtenářské výzvě11x
Doporučených3x
Knihotéce79x
Chystám se číst40x
Chci si koupit6x
dalších seznamech1x