Sbohem dětství

Sbohem dětství https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/113552/bmid_sbohem-detstvi-yz7-113552.jpg 4 5 2

Prázdniny, které patnáctiletá Dinka prožívá koncem první světové války na venkově, jsou naplněny různými dobrodružstvími. Hlavní úlohu v nich hraje právě naše hrdinka - chytrá, nezkrotně energická, někdy až ztřeštěná "skoro-slečna".Její pohotovost pomůže starší kamarádce Fjodorce, aby se nemusela proti své vůli a bez lásky provdat. Dinka si musí rozhodnout i svůj vlastní problém s láskou - zvolit mezi dvěma věrnými kamarády z dětství, otevřeně rozřešit pro všechny bolestný okamžik. Každou novou zkušeností dospívá, každým novým trápením dává sbohem svému dětství . Identifikační číslo tohoto vydání knihy je 26-026-75 .... celý text

Přidat komentář

laura
16.09.2021 5 z 5

Srdcová kniha mého dětství... K Dince jsem se nepřestala vracet ani jako dospělá, ano, jistá propaganda tu je, ale to ten, koho pohltí příběh Dinky, nevnímá... A ten příběh je neopakovatelný, nádherný, hluboký a patří ke vzpomínkám na dobu, kdy i mě bylo patnáct let...

Dinka je svéhlavá, upřímná, divoká jako luční kvítí, rozpustilá i něžná. A i když vy jste vyrostli, zestárli a ztratili bezprostřednost dětství, ona zůstala stejná.

TaLu
09.08.2015 4 z 5

Pokračování knihy Dinka.
Hlavní hrdinové jsou starší, jejich problémy jiné, první lásky a vztahy se komplikují.
Příběh se mi kdysi moc líbil, protože jsem se dozvěděla něco dalšího o mé oblíbené dívčí hrdince, ale propagandistický náboj knihy je mnohem silnější.
Ne že by to na mne tenkráte mělo nějaký vliv, ale netuším, jak by to četli současní mladí.
Je to vlastně až zvláštní, že mi ty komunistické idee nevadily, ale to bude tím, že já hltala ten příběh a ne tu politiku.