Sběratel skleněnek

Sběratel skleněnek https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/284549/mid_sberatel-sklenenek-ajq-284549.jpg 3 93 19

Zapomenuté dětství. Objevený život. Co kdybyste měli jen jeden den na to, aby zjistili, kým jste doopravdy byli? Když Sabrina Boggs narazí na tajuplnou věc svého otce, objeví pravdu, které nemůže uvěřit. Známý muž, se kterým vyrůstala, je náhle cizí. V ten moment nastává nečekaný zlom v jejím monotónním každodenním životě. Má jen jeden den na to, aby odhalila tajemství muže, o němž si myslela, že už všechno ví. Den, kdy vyplují na povrch vzpomínky, příběhy a lidé, o kterých neměla ani tušení. Den, který navždy změní jí i lidi kolem ní. SBĚRATEL SKLENĚNEK je provokativní román o tom, jak i naše nejobyčejnější rozhodnutí mohou mít nedozírné důsledky pro náš život. A že někdy musíme nejprve porozumět jinému člověku, abychom byli schopni porozumět sami sobě.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Omega
Originální název:

The Marble Collector , 2015


více info...

Přidat komentář

radus
09.12.2023 4 z 5

Z knížky mám docela rozporuplné pocity. Líbila se mi spíše dějová linka s Fergusem, když byl ještě malý kluk a také jeho bratrská láska k Hamishovi. Pozdější jeho život plný záletů mě až tolik nezajímal, nechápala jsem jeho útěky z domu a proč musel tajit svoji hráčskou vášeň. I když jsem čekala trošku více, nakonec hodnotím příběh 4*, kvůli pěknému konci.

konformita
18.11.2021 2 z 5

Kniha se mi v zásadě líbila. Příběh o tom, jak dcera svého otce vlastně neznala. Říkám si, proč vlastně mlčel o svých zálibách a tím si přidělával další problémy...


Magrata15
19.07.2021 3 z 5

Knihy od C.A. mám velmi ráda, ale preferuji její příběhy s nádechem fantastična.
Tohle byl trošku jiný příběh.
Četl se mi docela dobře a dost jsem spěchala, ale to proto, že jsem doufala, že se ještě nějaké to fantastično - mystično třeba objeví.
Nebyl to špatný příběh, vzpomínky uložené ve skleněných kuličkách je zajímavý nápad, ale přece jen, čekala jsem trošku něco jiného.

Nikychlupova
22.09.2020 2 z 5

Doufala jsem, že to bude něco tak dobrého jako cesta ze ztracena, ale nijak mě to nezaujalo.

Alex.rrr
08.06.2020 2 z 5

Váhala jsem, kolik hvězdiček dát. Příběh je nápaditý, rozhodně sbírkou originální. Ale po přečtení a uvážení jsem u dvou hvězd. Důvodem byl takový nijaký vyprávěcí děj, který ve mě toho moc nezanechal. Dělalo mi problém se pořádně začíst. Dějová linie Sabriny, která pátrá během jednoho dne po minulosti svého otce mě vůbec nebavila a s postavou jsem vůbec nesympatizovala. Fergusova část, kde nás od dětství seznamuje se svým životem a jeho pohnutky, byla lepší, spletitější, ale ve výsledku závěr je takový nijaký. Za mě zklamání a doufám, že jiné autorčiny knihy budou daleko lepší :).

Charmedka
23.05.2020 2 z 5

Kniha je rozdělena na dvě časové linky, které se tak různě střídají. Hlavní linku představuje Sabrina a tou druhou se čtenář dostane o pěkných pár let do minulosti, kdy se malý Fergus Boggs zamiluje do skleněněk a hru v kuličky, ve které je opravdu velmi dobrý. Kuličky jsou pro něj nejen útěk z reality od těžkého dětství, ale stává se z nich až obsese.

Příběh je rozhodně originální, můžu zaručit, že je jen velmi malá pravděpodobnost, že byste četli o skleněnkách. Zajímavý nápad, sama si tyhle kuličky z dětství pamatuji a pár jsem jich měla, ale vyloženě hry jsme s nimi nehráli.

Jak příběh zajímavý, tak bohužel strašně nudný. Kniha není vůbec tlustá, ale četla se mi obtížně. Dějová linka se Sabrinou se odehrává během chviličky, za to Fergusova začíná od jeho osmi let a to až do dospělosti.

Časově se chytáte dobře, jelikož kapitoly jsou nadepsané, takže víte, kde zrovna jste, ale já měla hrozný bordel v postavách. Fergus měl hlavně několik sourozenců a ve jménech jsem byla totálně ztracená a to i kvůli tomu se mi hůře četlo.

Kniha mě bohužel nijak nezasáhla, konec sice poměrně nečekaný, ale za mě také žádné wow a považuji tedy knihu za nejslabší dílo této autorky.

Vendis
01.01.2019 4 z 5

Velmi milé čtení. Mám ráda muranske sklo a sklenene kulicky jsou mu vlastne hodne podobné.
Byl to muj unik od severskych detektivek, klidne a mile čtení na Vánoce

bookcase
30.12.2018 5 z 5

Pro autorku mám slabost a tohle se mi opravdu líbilo.

Danca196
02.01.2018 4 z 5

Dějově bych knihu zařadila medzi slabší, ale autorka stejně čtenáře donutí zamyslet se nad tím, že je důležité být sám sebou. Proto si říkám, jestli jednoduchost děje nebyla v tomto případě účelem.

Andynka
09.11.2017 5 z 5

Ze začátku pro mě bylo hodně těžké se začít. Motala se mi jména a moc jsem tomu nerozuměla. Ale když jsem se prokousala dějem, tak jsem objevila krásný příběh. Na Ahernovou je tam málo fantazie, ale o to víc se mi to líbilo. Příběh byl uveritelnejsi.

Kaci90
02.11.2017 4 z 5

Kniha pěkná, to ano, avšak nějak mě zkrátka nepohltila tak, jako jiné. Zajímavý příběh a náhled do lidské duše, ale něco tomu chybělo.

mirvas
17.10.2017 5 z 5

Příjemné čtení i příběh

EvkaB7
06.08.2017 3 z 5

Nebylo to špatné, ale od autorky jsem četla i lepší knihy. Celkový dojem trošku vylepšil závěr knihy, i tak si asi za nějakou dobu nevzpomenu o čem příběh byl.

marketa6511
16.06.2017 3 z 5

Námět pěkný, zpracování příjemné, ale nemyslím, že bych si na knihu za dva roky pamatovala. Neurazí, nepohltí.

PetraBery
31.01.2017 3 z 5

Průměrný příběh, který si tak nenásilně plyne... Neurazí, nenadchne. Jaké může být zjištění během jednoho dne o otci, který žil dvojí život? A co všechno se lze dozvědět o skleněnkách a o sobě samých? Tak o tom tahle kniha je...

beruzzka
10.01.2017 2 z 5

Knizka me nijak zvlášť neoslovila. Pribeh se vlekl a v cele knize se toho vlastne moc nestalo.

Pistácie
08.01.2017 4 z 5

Velmi zajimavý příběh plný retrospektiv a zvláštního vhledu do světa skleněnek a hry v kuličky, který se mi líbil. Jen jsem se do čtení musela často nutit přes některé zdlouhavé popisy a vyprávění, která se vlekla. I tak se mi příběh celkově líbil.

Vendulik
06.01.2017 4 z 5

Malinko mě tato kniha zklamala. Začátek knihy byl nudný a zdlouhavy.Do čtení jsem se musela hodně nutit ale závěr to opět vyrovnal. Závěr byl bombastický. Doporučuji ke čtení.

Gauri
10.11.2016 5 z 5

Nejlepší knížka, kterou jsem od této autorky četla! Předčila veškerá má očekávání. Byla nádherně zpracovaná, promyšlená a plná zajímavých myšlenek. Příběh mě naprosto okouzlil a navíc jsem se ještě dozvěděla něco o skleněnkách. Cecelia je s každou další knížkou lepší a lepší. Rozhodně doporučuji!

Autorovy další knížky

Cecelia Ahern
irská, 1981
2016  86%Vadná
2006  82%Kde končí duha
2009  76%Díky za vzpomínky
2009  78%Dárek
2020  81%Dokonalá