Sběratel hvězd 1

Sběratel hvězd 1 https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/500204/bmid_sberatel-hvezd-1-cBJ-500204.jpg 4 68 11

Sběratel hvězd série

1. díl >

Sběratel hvězd (Star Collector) je dvoudílný komiks o lásce mezi dvěma chlapci, kteří si tu lásku musí obhájit nejenom před svým okolím, ale také sami před sebou. Něžný příběh o dospívání, poznávání sebe sama, objevování sexuality a hledání svého místa ve světě, který nám nemusí vždy dávat smysl, ale hlavně když v něm nejsme sami. Fynn je kluk, kterého nezajímá vůbec nic. Ale pokud by měl přece jenom vyjmenovat svoje oblíbené činnosti, patřilo by mezi ně chození za školu, kouření a poflakování se po okolí. Tak nějak se v tom „plácá“. Když přijde čas na změnu – na popud blízkého člověka – Fynn nemá tušení, kde začít ani jak by taková změna měla vypadat. Jenomže pak na jedné ze svých nočních procházek potká zvláštního chlapce s dalekohledem. Jmenuje Niko a miluje hvězdy, jejichž pozorováním tráví celé hodiny. Ví o nich snad úplně všechno a je to totální nerd, nutno ovšem uznat, že dost roztomilý. Pro Fynna je každopádně záliba ve hvězdách trochu matoucí a zajímavá zároveň, takže se rozhodne zjistit o ní víc. Nicméně velice brzy přijde na to, že možná není ani tak zaujatý hvězdami jako spíš… Nikem.... celý text

Literatura světová Komiksy Příběhy
Vydáno: , Zoner Press
Originální název:

Star Collector, Volume 1


více info...

Přidat komentář

Bětuu
09.03.2024 5 z 5

Tohle byl sice krátký, ale roztomilý příběh! Miluju to!

pleybe
01.03.2024 5 z 5

Jedna z mála mang, které se mi dostaly pod ruku. Příběh je krásný, sympatický a něžný. A přijde mi i dosti originální. Bohužel, stejně jako u jiných mang, s nimiž jsem měla tu čest, i zde nejde příběh nijak víc do hloubky – i když jsem měla dojem, že postavy jsou přeci jen více plastické než jinde a že v tomto případě můžeme nahlédnout více do jejich nitra. Děj ubíhá tak nějak letem světem, možná až příliš rychle. Určitě by neškodilo, kdyby byl víc rozpracovaný a tím pádem i zpomalený, ale chápu, že potom bychom měli místo dvou dílů celou sérii mang.


Arkagas
12.06.2023 3 z 5

Jednohubka na pár minut čtení, aneb evropská manga o lásce dvou kluků, o hledání sebe sama a hlavně o hvězdách. Oceňuju linku s dědečkem, který má alzhemeira a je v ústavu a jeho vztah se svým vnukem. Nicméně, rozsah dvou dílů, kor u mangy je na tenhle příběh asi opravdu málo. Minimálně ještě jeden díl by to chtělo :) Jsou to takoví srdcerváči jinak, ale přečíst si to bylo fajn. :)
Moje hodnocení: 7/10

Mikoláška
20.04.2023 3 z 5

Moje první zkušenost s mangou..... byla to rozhodně velmi rychlá oddychovka. Bylo to takové střelhbitě k jádru věci, žádné "okecávání" kolem a kolem, které by jistě vydalo i na více stránek, ale to je vždy na autorovi publikace. Jak se říká "Jeden obrázek vydá za tisíc slov" a kdo má trošku problém s představivostí, tak obrázky snadněji napoví, co autor myslel. Takže ano, proč vlastně ne :-)

Knihy_nad_zlato
31.12.2022 5 z 5

Tahle manga mi přišla trošku jiná, než ty ostatní, které jsem zatím četla. Tahle dokázala trochu víc nahlédnout do těch postav. Ale zase se tu toho moc nestalo. Každopádně mi sedl, jak ten styl, kterým je příběh podáván, tak postavy a i kresba. Až teda na jeden obrázek, ten mi přišel krapet divnej, nehodící se k těm ostatním a navíc je podle mě trochu nechutný takovouhle scénu zobrazovat (nemám to ráda ani ve filmech, prostě tohle fakt nepotřebuju vidět).
Ale jinak to bylo fakt dobrý a těším se, až si přečtu další díl.
4,5⭐

TomTomis
24.12.2022 3 z 5

I když mám Lgbt tematiku rád, tak tohle zpracování v podobě mangy pro mě moc není. Už jsem si to ověřil několikrát, že mám raději text než obrázky a trochu textu. Trochu jsem zvědav, co bych na knihu říkal po čase... Uvidíme.

ShanTae
30.11.2022 4 z 5

Milé počtení, krásná kresba, zajímavý nápad, ale rozhodně by takovému příběhu víc slušel slowburn :)

anet8843
14.09.2022 4 z 5

Žánr mangy je takový uspěchaný, šablonovitý, jednoduchý - jen málokdo v rámci tohoto žánru zvládne vykreslit hlubší, propracovanější strukturu postav a zápletky. Tady se to úplně povedlo. Ale přesto je kniha určitým způsobem sympatická a atraktivní. Taková příjemná jednohubka.

Gingeriin
03.09.2022 2 z 5

Bylo to takové nemastné neslané. S postavami jsem se naprosto nedokázala ztotožnit, hlavně Fynn mě tedy upřímně vytáčel, jak hystericky se dokázal neustále chovat. Přitom by tam ta hloubka i klidně mohla být. Nico si nesl svá traumata a potřeboval by někoho, kdo by mu zvládl naslouchat a přitom dávat zároveň jistý prostor, to se tady ale nedělo. Přitom z jiných shounen ai či shoujo mang vím, že to jde, že kvalitní romantický příběh může být dobře rozehrán i jen na prostoru jednoho či několika volume. Tady se dost tlačilo na pilu, všechno bylo chaotické a uspěchané zároveň, velká škoda.

Sigurd_Lesandi
29.08.2022 2 z 5

Tak takovým rychlíkem jsem dlouho nejel. Příběh, který by potřeboval tak několik dílů, aby se dal pochopit, byl narván do dvou, a já se ptám proč?
Postavy byly vskutku fascinující. S Fynnem se na začátku rozejde přítelkyně, protože má pocit, že ho zajímají jiné věci, tak si Fynn řekne: ,,Ajo, jsem na kluky, ok, díky, že jsi mi to řekla.‘‘ Z vlastní zkušenosti můžu říct, že takhle to moc nefunguje.
Niko by možná i nějakou hloubku měl, ale vše bylo tak rychlé, že to působilo pouze uměle.
Abych jenom nekřivdil, tak nápady má série dobré, ale tohle vše se mělo odehrát minimálně v 10 dílech, a ne ve dvou. Takhle to spíše působí, jako klasická wattpad manga.
Dokonce ani manga jako taková nebylo dobře zpracovaná. Jak se může stát, že je na straně záběr na telefon, kde jsou nějaké zprávy, které si potřebujete přečíst, ale je přes ně jiná bublina, takže to nejde? Nebo jak je možné, že někdy bylo písmo přes půlku strany a jindy jsem zase potřeboval lupu?
Za mě bohužel opravdu ne. Slabé postavy i příběh. Potenciál by to mělo, ale tam to končí.

Tenebris_Draco
22.08.2022 5 z 5

Je to velmi roztomilá manga. Místy se tam objevují lehce hlubší myšlenky, ovšem stále je to hlavně cute.
Kresba je opravdu nádherná. Jen by to chtělo místy barvy. Padající hvězdy by byly hned mnohem lepší. Ale to je můj skromný názor.
Každopádně, přestože vám tato manga nedá nic extra, co by člověk už nečetl nebo někde alespoň neviděl. Jsem si jistá, že za zkoušku to stojí.

Štítky knihy

láska komiksy manga gayové LGBT, queer, LGBT+

Autorovy další knížky

2022  82%Sběratel hvězd 1
2022  82%Sběratel hvězd 2

Kniha Sběratel hvězd 1 je v

Přečtených88x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených4x
Knihotéce36x
Chystám se číst24x
Chci si koupit9x
dalších seznamech5x