Saviours - Kliatba Kortského lesa

Saviours - Kliatba Kortského lesa https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/377217/bmid_saviours-kliatba-kortskeho-lesa-AAX-377217.jpg 4 9 4

V Kortskom lese sa zlietajú vrany a zbierajú tiene. Hmla celé stáročia zakrýva tajomstvá. V tme vyčkávajú sily schopné zahubiť celé dediny. Spomedzi tichých stromov sa šíri tieseň, choroba a neodvratná skaza. Nik kliatbu lesa nezlomí. Či áno? Samuel sa od ľaku skrýva pod posteľ. Vanessa sa rada pekne oblieka. Nathan si v autobuse číta Bibliu. A Alex? Ten má talent akurát na školské lotroviny. Ako by zlobe lesa mohli čeliť tínedžeri? Kde sú povolaní hrdinovia? Aj z tých najobyčajnejších sa však môžu stať vyvolení. Volanie proroctva neumlčí nik. Aj v obyčajných deťoch môžu driemať skutoční záchrancovia.... celý text

Přidat komentář

Efeméra
09.09.2018 4 z 5

S jistotou můžu říct, že se za tajemnou obálkou Kliatby Kortského lesa skrývá stejně tajemný příběh. V knize ale především najdete dobrodružství, akci a taky špetku hororu. Autorce se totiž nedá upřít um v líčení atmosféry. Zakletý Kortský les rozhodně není místo, kam bych se po jeho mrazivých popisech chtěla v noci vydat. Věřím, že v cílové skupině, pro kterou je tato knížka určena (podle mě mladých čtenářích do 14 let), bude tento pocit ještě umocněn. Že je kniha určena mladším čtenářům, poznáte z leckdy jednoduššího jazyka.

Mary Roe se stejně tak nezapomíná soustředit na vztahy ve školním prostředí, což k takové knize bezpochyby patří. Ukazuje vrtochy mladých, jejich myšlení a leckdy i zlomyslnost. A vůbec nejdůležitější je místo, které autorka v knize vyhradila přátelství. Přestože byste to do hlavních protagonistů na začátku vůbec neřekli, v závěru tvoří super partu. Moc se mi líbil konec, který jejich přátelství skvěle vyzdvihl.

Co mi na knize včetně některých méně originálních částí zápletky vadilo, bylo především autorčino zacházení s minulostí. Některé věci nedávaly v jejím sedmnáctém století moc smysl. Ale možná jsem jen až moc velký hnidopich. Čtení jsem si v závěru moc užila a jsem teď hodně zvědavá, jestli bude mít knížka pokračování, protože ten konec a vlastně celý koncept knihy si o to prostě říká!

Veve721
08.08.2018 4 z 5

Příběh má vše, co od správné YA fantasy čtenáři očekávají - zajímavé hlavní hrdiny, spoustu akce, vtip a samozřejmě i nějakou tu nevyřešenou záhadu. Autorka je skvělá v budování atmosféry a obzvlášť v první polovině knížky jsou popisy lesa skutečně mrazivé. Jen škoda, že časem ustupují akčním scénám a příběh se tak z hororu postupně posouvá do dobrodružného žánru. První polovinu bych přirovnala k mé oblíbené "Husí kůži", druhou k "Indianu Jonesovi" pro náctileté. Knížka se mi ve výsledku moc líbila. Měla silnější i slabší chvilky, jako celek však šlo o čtivé, dobře napsané a originální dílko s nápaditou zápletkou a fajn postavami.


SknihouVrukách
04.07.2018 5 z 5

Kniha na prvý pohľad upúta svojou peknou obálkou. Od knihy som veľa neočakávala a preto ma veľmi prekvapila. Autorka nás uviedla do nového sveta s veľmi sympatickými postavami. Dej knihy je veľmi svižný, žiadne omáčky. Myslím si, že keby kniha mala viac strán ubralo by jej to na kvalite. Kniha bola nabitá akciou a v žiadnej časti som sa nenudila. Niektoré časti boli na mňa dosť strašidelné, čo som veľmi neočakávala a milo ma to prekvapilo. Knihu určite odporúčam, ak máme radi knihy o teenegeroch, dobrodružstvách a priateľstve.

Jajibloguje
29.05.2018 5 z 5

Kniha je podľa môjho názoru určená skôr vekovej skupine 12-17, preto si dovolím tvrdiť, že už nie som cieľovou skupinou, no aj tak ma veľmi bavila. Autorka píše pútavo. Čitateľ nemusí na hlavnú zápletku dlho čakať, pretože sa vyvíja už od začiatku. Niekedy sa mi zdal byť dej trochu uponáhľaný, no nevidím to ako negatívum knihy. Zbytočné omáčky by mohli ubrať na príbehu. Saviours je milá knižka o tinedžeroch, ktorí prežívajú najväčšie dobrodružstvo svojho života. Odhaľujú svoje charaktery, môžeme porozumieť dôvodom ich správania. Príbeh sa číta jednoducho a príjemne.
Pozitívne chválim aj odkaz, ktorý v sebe pre čitatelia Saviours nesie.

Autorovy další knížky

Mary Roe
slovenská
2018  80%Saviours - Kliatba Kortského lesa
2017  80%Ako sa netopier Badly stal letovým dispečerom

Kniha Saviours - Kliatba Kortského lesa je v

Přečtených8x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce27x
Chystám se číst6x
Chci si koupit1x