Šarlota 1. díl

Šarlota 1. díl https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/491253/bmid_sarlota-1-dil-1gz-491253.jpg 4 4 1

Šarlota série

1. díl >

Šarlota se vrací spolu s bratrem Markem do domu Markova otce. Pod srdcem nosí dítě. Se svým tajemstvím se svěří Eduardovi, muži, který vede jejich skupinu přes hory, a který po ní již dávno touží. Dítě chce ale na svět dříve, než je jeho čas a Šarlota jen o vlásek unikne smrti. Jack, další z průvodců, ji odváží na koni domů do hor, kde je o dívku dobře postaráno. Seznamuje se tam s mladíkem jménem Frank. Ten ji postupně zasvěcuje do všeho, co je třeba na statku uprostřed hor znát a stane se jejím přítelem. Možná i něčím víc, kdyby to dívce dovolila její minulost? Příjemný pobyt v ryzí přírodě ale netrvá dlouho a Šarlotin život se mění v horor. Eduard již ví, kde Šarlotu hledat a jeho láska se mění v posedlost. Chce ji za každou cenu zpět - neštítí se intrik ani vydírání a dívce nezbude, než prchat…... celý text

Přidat komentář

babiočka
28.11.2023 1 z 5

Autorčina představa byla možná dobrá, ale její zpracování pokládám za nezdařené.
Kdesi kdysi žila byla dvacetiletá žena s chováním naivního dítěte, která svou neuvěřitelnou krásou vzbuzovala v mužích enormní zájem, až posedlost... :-))
Podobných sladkobolných příběhů je v literatuře nepřeberné množství a nejsou tak plytké, jako tento román.
Hned v prvním svazku mě, mimo jiné, už dost otrávil zdlouhavě opakovaný děj - Šarlota myje nádobí, poklízí kuchyň, obstarává hospodářská zvířata, pere prádlo a skotačí s mladým Frankem. A to, že se tam nekonečněkrát objevuje výraz "sedl/a si na patu" mě zcela dorazilo.
Kromě toho je v textu obou dílů šílené množství pravopisných chyb!
Někde chybí písmenka nebo celá slova, jinde jsou zase navíc. Jsem ochotná přehlédnout absenci větší meziřádkové mezery u děje, který na sebe přímo nenavazuje.
Ovšem chyby, jako například: "pud sebezáchovi" (1. díl - str. 245), "u stodoli" (2. díl - str. 5), "podívat se na chlapi" (2 . díl - str. 186), jsou u česky píšícího autora neomluvitelné stejně, jako naprosto nedbalá práce korektora!
S přihlédnutím k faktu, že se jedná o autorčinu prvotinu, a zejména k odvaze prezentovat obě knihy v takovémto stavu hodnotím aspoň jednou*

Autorovy další knížky

2022  75%Šarlota 1. díl
2022  73%Šarlota 2. díl

Kniha Šarlota 1. díl je v

Právě čtených1x
Přečtených4x
Doporučených1x
Knihotéce41x
Chystám se číst12x
Chci si koupit4x