Samotný strach. Část druhá

Samotný strach. Část druhá https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/308710/bmid_samotny-strach-cast-druha-42K-308710.jpg 4 36 6

Had vrhl stín strachu zakrývající celou Zemi a jediná naděje Avengers spočívá v tom, že spojí síly s Asgardem. Jenže Odin svět lidí opustil a vyžádá si enormní oběť přesvědčit jej k návratu. Jsou největší hrdinové planety připraveni zaplatit nejvyšší cenu, nebo celý svět shoří v Hadově ohni?

Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: , Hachette
Originální název:

Fear Itself. Part 2


více info...

Přidat komentář

ludek.n
22.01.2024 4 z 5

„Snažíme se zničit nejenom Hada, ale celý svět, který nakazil. Vedeme válku z milosrdenství. Had je ztělesněním nenávisti, zosobněním hrůzy.“ V nejtemnější chvíli, tváří v tvář nepřekonatelnému protivníkovi, prokazují superhdinové své odhodlání bránit svět, ve kterém žijí. Matt Fraction a Stuart Immonen pokračují ve svém drtícím opusu, který boří vše, čeho se dotkne. Koneckonců už to není jen pár vybraných jedinců se superschopnostmi, kteří se musejí postavit zlu, nyní každý na Zemi musí přiložit ruku k dílu za společnou věc, za svobodný zítřek, za obyčejné přežití. Vše se koncentruje, nabývá až děsivé intenzity a směřuje k poslednímu jednání, k mohutnému a strhujícímu finále. Jsou tu scény, u nichž jsem ani nedýchal (nezapomenutelný souboj Thora s Hulkem a Thingem, nebo jeho závěrečný duel s Hadem), ale bohužel i pár váhavých okamžiků (Thorovo zranění a návrat do Asgardu, nebo Iron Manova konfrontace s Odinem). Také epilogovou sérii bych klidně oželel, neboť ten ohromující pocit, který jsem si odnášel z posledních stránek, se začal v průběhu tohoto dovětku postupně rozmělňovat, uhasínat a velmi rychle ztrácel na intenzitě. Brubakerova „nesmrtelná malá domů“ tak trochu potopila ono obětavé hrdinství, do něhož se Matt Fraction snažil svůj příběh odít. Nakročeno k parádnímu zážitku tu určitě bylo, ale kvůli pár drobnostem Samotný strach nakonec k mé velké lítosti na pět hvězd nedosáhl.

ArkAngel
17.07.2022 2 z 5

Válka mezi Odinem a jeho bratrem pokračuje a aby to mohli smrtelníci ustát, Tony Stark se ožere na Odinově prahu, aby jej pustil do kovárny vytvořit zbraně proti těm od Cula Borsona. Pak tu máme jenom obří rubačku a Thor opět umírá, aby mohl být po pár letech nečekaně zase oživen. Nudný a přeplácaný event.


trudoš
31.12.2016 5 z 5

Finále předčilo všechna má očekávání. Je to megalomanské, je to apokalyptické, je to fascinující. I když nejde o nic složitějšího než jednu velkou monstrbitku, získalo si mě to právě pro tu přímočarost a punc osudovosti. Výtvarná práce Stuarta Immonena padne k ohromujícím výjevům jak ulitá, přičemž se tentokrát čtenář ani nemusí brodit přívalem opláštěnkovaných superhrdinů. Těch důležitých je tu totiž jen hrstka, i když na komparz dojde samozřejmě taky. Tentokrát mi ale nevadilo, že jsem u třiceti procent netušil, co v pozadí dělá, a občas ani o koho jde. A to říkám jako člověk, jemuž čtyřletá UKK masírka hodně pomohla zorientovat se v padesáti odstínech marvelovské šedi.
Škoda jen, že mrtví nezůstanou mrtví a důsledky trvají jen tak dlouho, než se přejde k nové události. Jinak je ale Matt Fraction autor ze staré školy, ctící pravidla chlapácké akce. Atmosféra plná vyhrocených emocí dává na srozuměnou, že tentokrát je to skutečně mezi půlkami, a já mu to žral i s navijákem. Paráda.

Hwaelos
20.12.2016 3 z 5

Samotný nápad tohohle marvelovského eventu není vůbec zlý. V prvním díle, kde se měl onen "strach" z názvu budovat, to ale moc nefungovalo. V druhém díle už je jasné, že minimálně obavy o osud světa jsou opodstatněné, jenže hula-hop - problém je rychle vyřešen dodávkou zbraní z Asgardu. Pokud to bylo tak snadné, tak to dělá z Odina největšího vola mytologie. Pár dobrých momentů se najde, ale jsou to ty veskrze méně nápadné - Iron Man se poprvé po dlouhé době napije, Spidey hází po porážce flintu do žita a jde za tetou May... Blbé je, že moc nefunguje vyznění těch okázalejších otřesů, jako je smrt Buckyho (důvodem možná je, že se hned vzápětí odhalí, že vlastně mrtvej není, tak nacopak se dojímat, že?). Samotný strach je jako průměrná filmová marvelovka - hodně pompy a efektů, uvěřitelné ohrožení světa, ale jen nakonec jen průměrný a zapomentutelný výsledek.

martinstefko
24.08.2016 2 z 5

Další velký, akční event, který mě zklamal. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/08/1243-ultimatni-komiksovy-komplet-75.html

hroubek
20.08.2016 4 z 5

Je to mnohem lepší, než první část. Hlavně to funguje v osobní rovině a i akční. Krásně vygradovaný příběh Thora a Odina, a je z toho cítit něco malinko více, než se zprvu zdálo. Dále se mi líbilo jakým směrem jde příběh Captaina Ameriky a vyrovnávání se ztrátou svého nejlepšího přítele. A v neposlední řadě se mi dost líbila ta mainstreamová osudovost a akce nebo mini epizodky Iron Mana a Spider-mana. Jasně ve výsledku je dost ploché, ale to nic nemění na tom, že je to zábavné. Co mě naopak zklamalo, byly epilogy, které nejsou úplně nejuspokojivější a hlavně práce se záporáky, Had, Sin a jejich vyvolení, kteří krom souboje Thora s Thingem a Hulk nic moc nenabídnou. A co se týče konečného sešitu s Captainem, tak jsem ze začátku byl dost zklamaný, ale pak mě to přišlo docela zajímavé. Pořád jsem se rozhodoval mezi třemi nebo čtyřmi, ale nakonec dám čtyři, protože mě to bavilo číst.