Sám v Nepálu

Sám v Nepálu https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/358643/mid_sam-v-nepalu-YMq-358643.jpg 3 4 2

Původním cílem cesty do Nepálu bylo navštívit ve dvou lidech známý trek pod Everestem. Letenky jsou koupeny, avšak kolega je nemocen, a nejede. Autor po dlouhém zvažování vybírá turisticky velmi málo navštěvovanou lokalitu nepálského Rolwalingu a vyráží sám. Bez znalosti angličtiny a s nemocným okem. Cestu provází různé peripetie a trapasy spojené především s neschopností se pořádně domluvit. Podtitul knihy by mohl být – Souboj s angličtinou v nepálském Rolwalingu. Cestopis provede čtenáře krok za krokem celou oblastí pod horou Gaurishankar, od hustě obydlených míst v subtropickém pásmu po velehory u tibetských hranic. Přes počáteční pochybnosti a stres se z treku stává zážitek na celý život.... celý text

Přidat komentář

Lucie158
03.06.2020 odpad!

Nehezky psaná knížka, pán je dost namachrovaný, negativistický a chybí mu pokora. Jestli vůbec knihu dočtu, tak si ji do knihovny určitě neuložím.

Vakalik
22.12.2017 2 z 5

Teprve druhá kniha v životě, kterou jsem odložila a nedočetla. Téma zajímavé, ale 90% celé knihy autor popisuje cestu, kde zahnul špatně a dobře, kde se měl vrátit, kde byla cesta pro auta, atd. Čekala jsem že se dozvím něco zajímavého o té zemi, ale spíš jsem se dozvěděla, kde je která zatáčka.


Štítky knihy

cestování

Autorovy knížky

2017  55%Sám v Nepálu

Kniha Sám v Nepálu je v

Přečtených4x
Chystám se číst2x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x