Signál

Signál https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/258933/mid_signal-258933.jpg 4 25 9

Sam Dryden série

< 2. díl >

Uprostřed noci zavolá bývalému příslušníkovi speciálních sil Samu Drydenovi jeho někdejší kolega a naléhavě žádá o pomoc při tajné a bezodkladné misi. Dryden souhlasí a oba spěchají ke srubu v divočině na úpatí Sierra Nevada. Dostanou se do srubu a zachrání čtyři dívky, dřív než jim únosce stačí ublížit, a uprchnou s nimi do hor. A právě tehdy začíná Sam Dryden tušit, že s celou misí to bude jinak, než se na první pohled zdálo.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Vyšehrad
Originální název:

Signal , 2015


více info...

Přidat komentář

Milonak
15.08.2021 2 z 5

Zajímavá nosná myšlenka s nahlížením do budoucnosti a využívání (zneužívání) této technologie. Já tak nějak chápu vysoké hodnocení ostatních, ale pro mě to postupem času začalo být celkem dost nudné a závěr jakýsi odfláknutý. Druhá polovina už je opravdu hodně sci-fi a já jsem tak nějak neměl náladu na to nechat se autorem "krmit" nesmrtelností hlavních hrdinů. Nic extra, lehký podprůměr.

roman6788
01.09.2019

Zaujimava a nie rozhodne nudna kniha. Trochu mi to pripominalo Jacka Reachera od Lee Childa


trudoš
22.09.2018 3 z 5

Lepší než Na útěku, alespoň co se přehlednosti děje a jednotlivých motivací týče. Zároveň už vyprávění tolik nesklouzává k obehraným klišé, a musím přiznat, že celou první půlku jsem se hodně bavil. Ono když mohou padouši nahlížet do budoucnosti, a tak se připravit na všechny eventuality útoku, hrdinům to poměrně legračně ztěžuje možnosti, jak se jim dostat na kobylku. Pravdou ovšem je, že teorii toku času a jeho případné změny v minulosti tahá autor maličko z rukávu a s čím si neví rady, to odsune jako neřešitelnou problematiku, o níž se nemá ani smysl bavit.
Jakmile však dojde na moralisticko-spasitelské řeči hlavního hrdiny, vzpomněl jsem si na důvody, proč mi předchozí kniha Patricka Leea šla tak na nervy. Navíc má Signál po profesní stránce dost nulové finále, nečekaně odbyté málem na jednom řádku. Na druhou stranu celá akční jízda má sympatický rozsah, a kdyby fantaskní motiv nezakrýval autorovu neschopnost udržet zápletku na uzdě, byl bych – v rámci subžánru – spokojen maximálně.

LilianaFalcon
31.12.2015 5 z 5

Netuším, proč byl Sam ve 2. díle překvapený, že existuje přístroj, co přináší zprávy z budoucnosti, když v 1. díle téhle série, zachraňoval dívku, která slyšela myšlenky a byla pomocí mysli schopná ovládat jiné lidi... ;-)
Ale jako 1. díl se ani tento s ničím nepáral, šlo se rychle na věc, nikde se to zbytečně nezdržovalo,... zkrátka a dobře jsem to opět přečetla prakticky na jeden zátah :-) Rozhodně lepší než sledovat posledního Jamese Bonda ;-)
PS: Hvězdičkami hodnotím, jak si kniha vede v mých očích v rámci svého žánru. Žádný skrytý Dostojevský na vás tady nevyskočí ;-)

vincek1
10.12.2015 3 z 5

Přečteno a v duši zmatek. Jako sci-fi trochu slabé. Možná jako triller, ale to je téma pro mě v literatuře ne příliš oblíbené. V pohádkách pro děti chápu, ale pro dospělé děti? Nevím.
Možná mě trochu ovlivnil "kukuč" pana P. Lee, který na mě moc pozitivně nezapůsobil. Nechci tím ale odradit ostatní čtenáře, možná budou mít jiné dojmy.

lenkaknel
25.11.2015 5 z 5

Já to mám přesně naopak :-) Trochu mě zarazilo, že v knize nebyl jediný odkaz na první díl... jako by se vůbec nestal. Ovšem jestli u nás autorovi vyjde další knížka, tak po ní rozhodně sáhnu.

biki
25.11.2015 5 z 5

Vynikající thriller se zajímavým prvkem sci-fi. Autor se prozíravě nepokoušel o jeho bližší vysvětlení, protože i hlavní hrdinové jsou po technické stránce jen laici a dotyčný přístroj pouze používají. Takže doporučuji si knížku prostě užít, z mého hlediska nemá hluché místo. (pozn. - líbila se mi víc, než předchozí kniha Na útěku).

mikika
03.11.2015 5 z 5

stejně jako první kniha technicky zapeklitá, ale tak strhující, že nemáte čas nějak se zabývat pravděpodobností nebo podobnými nesmysly...

kneslova
05.10.2015 5 z 5

Kniha je ohromně napínavá a čtivá, zhltla jsem ji za jeden den, za mne výborný thriller

Autorovy další knížky

Patrick Lee
americká, 1976
2014  77%Na útěku
2015  78%Signál
2016  90%Boj o čas
2020  70%Temná základna / Rande jako z románu / Vlčí smečka / Psí život

Kniha Signál je v

Přečtených34x
Doporučených1x
Knihotéce43x
Chystám se číst6x
Chci si koupit1x