Úpadok kráľov Sicílie

Úpadok kráľov Sicílie https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/499603/bmid_upadok-kralov-sicilie-wH7-499603.jpg 4 27 8

Keď po otcovej smrti zdedí impérium Floriovcov jeho dvadsaťročný syn Ignazio, zachváti ho strach. Nechce byť otrokom slávneho mena, netúži obetovať svoj život pre Casa Florio. Navyše, svet naokolo sa mení až príliš rýchlo. Aj keď syn dáva zo seba maximum, uvedomuje si, že mať krv Floriovcov samo osebe nestačí na to, aby vynikol. Potrebuje niečo viac. Niečo, čo mali jeho starý otec aj otec a čo jemu chýba. Dokážu si Floriovci napriek tomu udržať svoju moc, bohatstvo a silné meno? Ignazio má podobne ako jeho otec po svojom boku silnú ženu, krásnu a nespútanú manželku Francu, ktorej rozprávkový život v pozlátke ničia rany krutého osudu. Stojí pri ňom aj jeho životom skúšaná matka Giovanna, tvrdá a zároveň krehká ako krištáľ, plná vášne, no túžiaca po láske. Tieto dve ženy sú v skutočnosti osou príbehu rodiny, ktorá na dlhý čas rozžiarila svet. Vďaka nim pochopíme, prečo je aj po toľkých rokoch život Floriovcov jedinečný, fascinujúci a nezabudnuteľný... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , Metafora
Originální název:

L'inverno dei Leoni , 2021


více info...

Přidat komentář

sladkovka
26.03.2024 4 z 5

Po přečtení prvního dílu této ságy jsem byla na rozpacích, jestli číst další díl. A když jsem dočetla tento třetí díl tak se mi začíná po rodině Floriů stýskat.
Tento díl se mi asi líbil ze všeho nejvíce.
Jsem ráda, že jsem si knihy přečetla a dozvěděla jsem se něco o historii Sicílie.

Ahmose
04.05.2023 5 z 5

Po predchádzajúcom druhom diely, ktorý bol na dej trošku chudobnejší sa mi do pokračovania akosi nechcelo. Po prečítaní som však ostal veľmi milo prekvapený, aká skvelá táto kniha bola. Je vidieť, že autorka sa v písaní veľmi posunula. Kým v prvých dvoch dieloch mi vadilo, že síce sme s postavami do detailov prežívali všetky problémy aj radosti, akosi sme im nevideli do hláv. V tejto knihe nie je o pocity a emócie núdza. Síce je nám prakticky od začiatku jasné, ako asi celý príbeh skončí, vôbec to neuberá chuť do čítania. Dej je dynamický a kniha obsahuje niekoľko naozaj silných momentov, ktoré mi vháňali do očí slzy. Krásne zakončenie historickej ságy o jednej z najvýznamnejších rodín, ktorá ovplyvnila históriu Talianska aj Európy. Odporúčam celú sériu.


Szilvia1
27.04.2023 5 z 5

Poslední díl o rodině Floriovcu je krásně napsaný.Děj je smutný,protože ukazuje rodinu v nelehké situace,jak postupně o všechno přijdou.Poslední dědic rodu Floriu myslí jenom na ženy ale na udržení majetku už nemyslí.Autorka napsala skvělou rodinnou ságu,kterou doporučuji.

knihveru
24.04.2023 4 z 5

Stefania Auci ani v posledním díle série neslevila z nastavené vysoké laťky. Její příběh je smutný, ale živoucí, neztrácí na síle. Bravo.

BubliBubli
27.03.2023 5 z 5

Stefania Auci mě zase dostala. Bouřlivý zánik rodiny, která se řítí ke svému konci nejen z hlediska podnikání. Tvrdohlavost a nepochopení těch, kdo by ji měli dovést do budoucnosti, je nakonec stojí vše (a to doslova).
První dva díly byly skvělé, ale zakončení ságy rodu Floriů bylo čtení až na dřeň. Velký respekt autorce, dostat se do mysli lidí, kteří jsou přes sedmdesát let mrtví a popsat je tak, že máte pocit, že sedí vedle vás...to je víc než obdivuhodný výkon, děkuji.

maryzka
07.03.2023 5 z 5

Jak je koukám zvykem třetí generace zničí to co předchozí generace vybudovali. Kniha je sice rozdělená do několika roku, ale moc by mě zajímalo proč tam není zmínka jak žili za války. Epilog je uzavřen smrtí členů rodu, je zachycen i rodokmen tak snad rod pokračoval nebo pokračuje alespoň po přeslici

hajecek123
27.02.2023 5 z 5

Skvělé zakončení, autorka i v závěrečné části udržela skvělý styl a propracovanost postav, s touto rodinou i stylem psaní se mi jen těžko loučí...

lusila
12.09.2022 5 z 5

Grandiózne zakončenie historickej ságy, plné nielen politických a sociálnych informácií, ale aj hodnoverné zobrazenie súkromia Floriovcov. Autorka túto sériu písala 6 rokov a dala si skutočne záležať. A v doslove nezabúda ani na čitateľov: " Ďakujem každému, kto si tento román prečíta a odporučí ho ďalej, daruje ho, upozorní naň na Instagrame či Facebooku, lebo sa mu páčil. Ďakujem však aj tým, ktorým sa nepáči a nejako zvlášť ich nezaujme: čítanie je tak či onak vždy spôsob, ako sa starať o seba." /S.A/

Štítky knihy

italská literatura

Autorovy další knížky

Stefania Auci
italská, 1974
2020  82%Sicilští lvi
2022  79%Lvi na výsluní
2023  87%Pád sicilských lvů

Kniha Úpadok kráľov Sicílie je v

Právě čtených1x
Přečtených31x
Doporučených3x
Knihotéce98x
Chystám se číst37x
Chci si koupit6x
dalších seznamech1x