V službách skalpela

V službách skalpela https://www.databazeknih.cz/img/books/73_/73874/v-sluzbach-skalpela-73874.jpg 4 27 2

Sága rodu chirurgů série

1. díl >

Napínavá románová sága, obraz života piatich generácií chirurgov, v ktorom sa viac ako dve storočia dedil skalpel z otca na syna a ktorý ukáže čitateľovi na konkrétnych ľudských osudoch cestu, akou prešla chirurgia od začiatku 18. storočia

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , Slovenský spisovateľ
Originální název:

Les Princes du sang , 1992


více info...

Přidat komentář

Ilona70
05.04.2021 5 z 5

Naprosto souhlasím s hrecheniukem, moc pěkná sága, dobrá exkurze do historie chirurgie. 1.a 2. díl je moc pěkný, 3.díl Doktorka Helena je jiný, ale také čtivý.

hrechaniuk
27.02.2017 4 z 5

Nádherná rodinná sága rodiny de La Verle začíná už v roce 1731, kdy je do kláštera přinesen malý nalezenec Aubin, který dostane příjmení po řece de La Verle. Tak začíná velmi barvitě vylíčený a do detailů propracovaný příběh rodiny de La Verlů - rodiny, kterou proslavili její členové, kteří se stali významnými chirurgy ve své době.

První díl se odehrává v průběhu cca 120 let a popisuje život prvních dvou významných členů rodu - Aubina a Benedikta. Sám autor je lékařem, což se odráží i v jeho románu, kde je vidět, že ví, o čem píše.

Velkým plusem této knížky je lékařské téma (vývoj chirurgie, a medicíny obecně, napříč stoletími) a bravurně vystižený tehdejší velmi těžký život a společnost. Příběh doporučuji všem, kteří mají rádi rodinné ságy, historické romány a romány z lékařského prostředí. Jediné, co mě moc nebavilo, byly zdlouhavé popisy politiky. 4*