S princeznami to není lehké

S princeznami to není lehké https://www.databazeknih.cz/img/books/70_/70310/mid_s-princeznami-to-neni-lehke-77o-70310.jpg 4 23 6

Klasické příběhy o statečných princích, krutých dracích a trpících princeznách postavila spisovatelka zcela na hlavu. Princezna Cimorena musí utéct ze své nudné rodiny, která ji chce provdat za přihlouplého prince. Naštěstí potkává dračici Kazulu a nabídne se, že jí bude pomáhat. Cimorena nějakou dobu připravuje horké maliny a odhání od jeskyně všelijaké jelimany, kteří ji přicházejí vysvobodit. Pak však odhalí spiknutí čarodějů proti drakům a se dvěma novými přáteli se vydává na cestu, aby ho překazila ...... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Dealing with dragons , 1990


více info...

Přidat komentář

Grohlinka
18.09.2023 3 z 5

S princeznami to není lehké je originálně pojatá pohádka pojednávající o princezně, která nevyhovovala požadavkům a představám svých rodičů ohledně toho, jaká by měla být, jak by se měla chovat a čemu by se měla věnovat.

Setkáváme se s princeznami, princi, čarodějnicemi, mágy a hlavně s draky. Ti všichni figurují i v jiných pohádkách, tady jsou ale pojati docela jinak. Kniha je vtipná a princezna se nechová jako trubka, ale myslící bytost.

reader.007
06.02.2019 3 z 5

Nedokážu sice posoudit, jestli je to mezi záplavou současné fantasy literatury nějaký unikát, ale je to už nějaký pátek co mi přestaly imponovat princezny Disneyho typu a tak kvituji s povděkem, že jsem v nějaké knize našla i takovou, které nezářily oči hlavně když se jí zasvítilo baterkou do uší.
To neustálé "vykrádání" různých pohádkových klišé mě ohromně bavilo a to přesto, že jsem knihu začala číst hlavně abych šla "dobrým příkladem" - dcera ji totiž původně odložila jako příliš "pohádkovou", i když podezírám ji, že za a) ani pořádně nezačala číst, za b) nemá smysl pro humor a konečně za c) je příliš nakažená obdivem ke knihám jako je třeba série 7. smysl, kde se hrdinové berou smrtelně vážně.
No ale uznejte, dá se odolat slovu "jeliman" už v anotaci?
Doufám že Albatros vydá i další díly série...


Sidonie
13.03.2017 5 z 5

Humor skvělý. Děj spíše pohádkový, ale to vůbec nevadí.

Anjesis
07.08.2015 4 z 5

Krásná pohádka, proč se snažit mérmomocí zavděčit konvencí posedlým rodičům, když můžete prchnout k drakům? :D Už jen ta myšlenka mě na knize zaujala, a ten milý děj... vážně moc hezké

zuza.floderova
23.06.2014 5 z 5

Kniha se mi velice dobře. Už jsem ji četla nejmíň desetkrát. Zábavné, milé, jednoduché,... Prostě od-dechovka.

Eleanor-ka
20.03.2014 5 z 5

Knihu jsem četla už nějaký ten rok nazpátek. Je to sice tak trochu pohádkový, ale pořád skvělý román, který napne a potěší. :)

Štítky knihy

princezny

Autorovy knížky

Patricia Wrede
americká, 1953
2006  88%S princeznami to není lehké

Kniha S princeznami to není lehké je v

Přečtených35x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených2x
Knihotéce20x
Chystám se číst10x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x