S ohněm v krvi

S ohněm v krvi https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/517818/bmid_s-ohnem-v-krvi-chL-517818.jpg 3 18 5

Některé lásky končí v plamenech... Lilly si rozhodně nepředstavovala, že poslední ročník střední školy stráví v takové díře, jako je městečko Castello ukryté kdesi v italských horách. Na internet nebo jiné technologie zapomeňte. Rozpadající se domy jsou prolezlé podivnou magií a válka mezi dvěma klany tam zuří už celé generace. Otevřenému konfliktu brání jen Generál a změť mnoha pravidel. Lilly si vůbec není jistá, komu vlastně věřit - a jestli vůbec může věřit sobě samé...... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

With Fire In Their Blood , 2022


více info...

Přidat komentář

JaAnička
11.02.2024 2 z 5

Já bych tuhle knihu definovala jako "čeho je moc, toho je příliš", protože (byť má kniha skvělý potenciál) je to neskutečná splácanina, v níž vlastně nic (minimálně v druhé polovině knihy) nefunguje.

Neznámé prostředí, kde prostě moderní technika nefunguje, nejde internet, všichni uctívají "boha" a pálí čarodějnice...tohle je absolutně skvělé...jenže...
Hlavní hrdinka je nesympatická; milostný troj(čtyř-pěti-šesti??!)úhelník je tak příšerný, že číst ho, je doslova utrpení; vztah s otcem (jejichž vykoupení mohlo být peak knihy) vlastně není; prostředí není dobře nastíněné; rozuzlení je neuspokojivé (až jsem z nudy začala přeskakovat stránky)...

Navíc je opravdu trošku moc, když se snažíte do knihy naplácat italskou mafii, hon na čarodějnice, magické schopnosti, hledání kouzelného předmětu, záporáka + nějaké to vykoupení, dědictví, mrtvá matka, uvědomění si důležitosti života, prozření, lásku apod...

SPOILER:...a pak mám takové ty ryze praktické věci jako třeba: 1. Itálie fakt není tak velká, aby se v ní ztratilo město. 2. Jak že z něho nejde prostě odejit? Však při vstupu neprocházeli žadnými "nepropustnými hradbami". 3. Jestli nekomunikují s nikým venku, kde berou potraviny? A navic, všimli jste si, že hrdinka jedla v knize možná tak jednou? 4. Nemají moderní technologii, ale předpokladám, že mají elektřinu...ale poplašný systém? Vážně? 5. To střídání záporáků je fakt top (nesmysl).

Na prvotinu asi trochu podprůměr, ale pevně věřím, že další kniha bude lepší.

Majka1979
28.08.2023 5 z 5

Tento príbeh mi bude ešte veľmi dlho znieť v hlave. Príbeh Lilly, jej matky a otca a občanov jedného mesta, kde je človek, ktorý má isté schopnosti považovaný za svätca. Ale ak si niekto myslí, že to je predsa dobré, tak v tomto meste to tak nie je.
Mesto bolo pred dávnymi rokmi vypálené a tá, čo to urobila, utiekla. Ten, čo to urobil s ňou bol upálený.
Po rokoch sa mesto zbavilo svätcov, lebo vraj aj tí dvaja boli nimi a tak ľudia ich odsudzovali a nechceli ich medzi sebou.
Avšak nikdy sa nič neporadí na 100% a tak to bolo aj v tomto prípade.
Ako to je vlastne s mocou v meste a silou svätca?
Kto je to Lilly a prečo sa z ničoho nič objaví v meste, o ktorom predtým nikdy nepočula?
Stretáva veľa ľudí, ale všetci jej pripadajú čudní, ich zákony sú čudné, všetko je čudné.
Nakoniec sa avšak všetko toto čudné začne spájať dokopy ako skladačka a vznikne z toho niečo úžasné. Ale čo všetko musí zažiť Lilly a jej okolie, kým sa to všetko vyrieši a aj záhada minulosti?
Určite sa veľmi rada ku knihe ešte vrátim, bola pre mňa veľmi príjemným prekvapením, čítala sa skvelo a aj štýl mi sedel


DreamerX9
21.08.2023 1 z 5

Souhlasím s předchozím komentářem. U této knihy bych ani neřekla že měla potenciál. Ze začátku jsem byla zvědavá co bude dál ale nesedla mi hlavní postava ani chováním ani charakterem. Kniha zaujala obálkou ale v podstatě to byla zmrzlina s kečupem a tatarkou splácanina všehomožného autorka neudržela myšlenku a hned přeskočila do další vlastně ani nevím co bylo pointou zápletky a milostné vztahy tak to ani nestojí za slovo.
Beru to tak, že je to autorčina prvotina a že se člověk asi musí rozepsat a zjistit kde přidat a kde ubrat.

AniDi
14.08.2023 1 z 5

Je mi líto ale to byla neskutečná splácanina s nesmyslným dějem. Jsem velkým fanouškem fantasy žánru a většinou se těším na každou novinku, která zavání zajímavým prostředím, dávkou akce a romantickou linkou ale tato kniha byla velkým zklamáním. Prostředí dost zmateně a nehezky vykresleno, akce nesmyslné a nepropracované a romantická linka? Mám ráda v knihách milostný trojúhelník ale šestiúhelník už jsem nepobrala. Pro mě to nemělo hlavu ani patu. Jediné plus je krásná obálka.

POZOR SPOILER!
Holka se přestěhuje na místo, které snad ani neexistuje, objeví v sobě sílu, zakouká se do kluka, pak do holky, pak zase do jiného kluka. V tom aby se pig vyznalo. Otec jí zradí, pak jí chce něco vysvětlit a pak se prostě vypaří a už o něm ani zmínka. A když už zaznělo nějaké vysvětlení bylo těžko uvěřitelné. Nakonec mě asi pobavilo, že jestli hledáte záporáka, ani se nesnažte, protože to jsou všichni. Škoda času.

Laerry
31.07.2023 4 z 5

Skvěle atmosféricky napsaný příběh, který tu v určitých obměnách byl již několikrát, ale pokud jste fanoušky žánru, tak vám to rozhodně nebude vadit. Jen mě mrzí, že u českého vydání nebyla použita originální obálka, na kterou jsem se vážně těšila.

Autorovy knížky

Kat Delacorte
americká
2023  59%S ohněm v krvi

Kniha S ohněm v krvi je v

Přečtených26x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených2x
Knihotéce64x
Chystám se číst61x
Chci si koupit25x
dalších seznamech3x