S láskou, Pamela

S láskou, Pamela https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/523147/bmid_s-laskou-pamela-650f04eaae253.jpg 4 23 13

Pamela Anderson rozbíja šablónu memoárov celebrít a berie si svoj príbeh späť. Blond sexi imidž Pamely Andersonovej bol v 90. rokoch všadeprítomný. Objavili ju na tribúnach počas kanadského futbalového zápasu a rýchlo sa stala superhviezdou. Keď jej hviezda stúpala, ocitla sa na vrchole éry, keď sa taktika paparacov zameriavala hlavne na zničenie imidžu a sebaúcty človeka. Pamela Anderson stratila kontrolu nad vlastným príbehom, média jej neprestajne ubližovali a mala strach z toho, ako verejnosť vníma, kým je a kým nie je. Znášala to však všetko s gráciou, našla útočisko vo svojej láske k umeniu a literatúre a stala sa z nej oddaná matka a aktivistka. Pamela sa po prvýkrát delí o svoj skutočný životný príbeh: príbeh dievčaťa z malého mesta, ktoré sa zapletie do vlastného sna.... celý text

Literatura světová Literatura faktu Biografie a memoáry
Vydáno: , Cosmopolis
Originální název:

Love, Pamela , 2023


více info...

Přidat komentář

dasha0306
22.04.2024 3 z 5

První polovina je fajn... respektive dětství Pamely, které bylo zcela jiné, než bychom očekávali a odtud pak vychází to, co je u ní na prvním místě - být matkou a aktivistkou. Druhá byla o dost slabší, nic, co bychom nevěděli a nemělo to žádnou hlubokou myšlenku.
Ze začátku tedy nadšení, pak jsme si řekla, že je to dost průměrná autobiografie a samotný dokument ve mě zanechal asi silnější dojem.

Mojepočteníčko
01.04.2024 3 z 5

Pokořila jsem první vánoční dárek. A těšila jsem se moc, protože jsem potřebovala čtenářskou změnu. Věřila jsem...já nevím...v inspiraci?

Pamela Anderson hovoří o svém nelehkém dětství, zneužívání, dospívání, vztazích, rodinně a kariéře.

Kniha plná kontrastů...
Bylo to jako skládat hrníček ze střípků, které k sobě tak úplně nepatří.
Na jedné straně holčička, poznamenaná těžkým dětstvím, nesmělá, hledající sebe i své místo na Zemi.

SKOK...dívka proplouvající bouřlivými vztahy a dobrodružstvím, mnohokrát zklamaná, zrazená, a přesto plná odhodlání najít vlastní životní cestu.

Pozlátko, divoké večírky, manželství, uznání, změny image i životních plánů, uvědomění si, pokora.

Vzdělávání, četba, cestování, angažovanost, boj za práva zvířat a množství kampaní.

Chybělo mi rozvedení a větší provázanost mezi jednotlivými životními etapami. Přišlo mi, že se všechno děje tak nějak skokově.

Chvíle UVĚDOMĚNÍ SI a najednou další rozmar, divočina, výstřednost, rebelie.
Bylo to čtivé, ozvláštněné množstvím veršů, leč nerezonující. A to mě hodně mrzí.

Přečtení nelituju, některé pasáže mám zaznamenané a jsem ráda, že jsem Pamelu skrze její životopis mohla blíž poznat :)


dawson321
18.03.2024 3 z 5

První část knihy se mi četla dobře a musím říct, že bylo zajímavé sledovat, jak se formoval Pamelin život a jaký vliv na něj mělo to, že pocházela z nefunkční rodiny. Druhá půlka knihy ale pro mě už poněkud vázla, přeci jenom Pamela má poněkud odlišný život styl než já a úplně mě to nevtáhlo. Také jsem trochu zklamaný, že se Pamela víc nerozpovídala o seriálu, který ji proslavil a všichni ji díky tomu znají, Pobřežní hlídka. Pamela ho jen okrajově zmíní a na dalších stránkách raději opět píše svoje básničky. Za mě teda spíše jen průměrný životopis pro opravdové fandy Pamely.

Monačte
19.02.2024

Osobně mi byla Pamela roky fuk a po shlédnutí dokumentu z Netflixu (který vyšel souběžně s originálem téhle knihy) si získala mé sympatie. V knize (jak už to bývá) popisuje i další aspekty svého života a oproti dokumentu se nesoustředí pouze na své lásky. Ještě víc nechává nahlížet zejména do svého dětství, rané dospělosti a začátků v showbusinessu, jako i do svých motivací a myšlenkových pochodů. Knížku nehodnotím hvězdičkami, protože u autobiografických knih je to ošemetné a těžko lze objektivně hodnotit text bez přihlédnutí k sympatiím nebo antipatiím k autorovi. S láskou Pamela ale mohu doporučit všema deseti. Ale čtěte ji jen pokud k ní budete přistupovat s otevřenou myslí a bez předsudků. Jinak se totiž jen utvrdíte v názoru, že je to naivní blonďatá sexbomba. Protože ona JE naivní blonďatá sexbomba (a moc dobře to o sobě ví), ale má i mnoho dalších vrstev, které v knize odhaluje. BTW - S láskou Pamela jsem četla hned po Sedm manželů Evelyn Hugo a bylo až děsivé, kolik paralel jsem v obou knihách vnímala. Že by se tady TJR trochu inspirovala?

Čenichnaknihy
31.01.2024 3 z 5

Mladší ročníky to možná nepochopí, ale kdo vyrůstal v 90. letech jako my, těžko může v srdci zapudit drobnou nostalgii, když se řekne Pobřežní hlídka.

K legendárnímu seriálu neodmyslitelně patří Pamela Anderson. Herečka, modelka a pro mnoho mužů sexuální symbol té doby. Koho by tedy nezaujalo, že vyšla její autobiografie.

V první řadě je třeba říct, že kdo by po knize sáhl jen kvůli tomu, že ho zajímají peprné historky z natáčení s Davidem Hasselhoffofem, ten by byl zklamaný. Pamela vypráví o tom, co je důležité pro ni, ne pro čtenáře.

A že má o čem vyprávět. Chvílemi máte pocit, že kanaskou rodačku potkaly všechny rány osudu. Zneužívala ji chůva, byla znásilněná, byla závislá na lécích, chtěla se zabít, manžel ji zmlátil, atd.

Před čtenářem není stoprocentně otevřená, u něčeho se zastaví déle, něco přejde jednou větou, jakkoli je to závažná událost. Jednotlivé kapitoly ale prolíná vlastními básněmi, které jí pomáhají vyjádřit pocity.

Pokud se ke čtení její knihy odhodláte, možná po poslední stránce nebudete mít pocit, že o Pamele víte úplně všechno, ale poznáte ji z úplně jiných úhlů a v jiných rolích. V roli “Popelky, kterou kamery odhalily pro stránky Playboye úplnou náhodou na tribuně při sledování baseballu, nebo jako nadšenou aktivistku, ale hlavně jako matku.

iveta3689
30.01.2024 4 z 5

Zajímavé čtení. Literárně to není žádný skvost, je vidět, že to psala autorka sama a ne najatý spisovatel. Ale je to autentické, jako by si člověk povídal s kamarádkou. Některé věci jsou dost jednostranné, ale těžko můžeme čekat 100% objektivitu. Nevadilo mi to, obrázek jsem si udělala sama. Četlo se to dobře, bavilo mě to.

verculka
10.01.2024 4 z 5

Nebylo to špatné. Taková lehká a příjemná oddechová četba.
Pam je milá, trošku naivní ale rozhodně ne hloupá osoba, která popisuje svůj život. Některé události jsou psané detailně, některé jsou jen zmíněné a o některých se nezmíní vůbec.
Nemůžete čekat nějakou hloubku, ale také se nejedná ani o povrchní knihu.
Celkově je Pamela zvláštní osobou, sečtělá aktivistka, pořád spoře oděná, která fotí akty ale zároveň chce aby ji lidé brali vážně. Do toho střídá manžely, je zaryta ochránkyně přírody ale i vymetacka barů... Ale člověk se s ní nenudí, stejně jako u této knihy se nudit nebudete.

cleopatra11
07.01.2024 5 z 5

Velmi pěkná kniha, plno informací ze života. Ale myslím si, že ty největší pikantnosti má Pam zamknuté navždy v sobě.

spencer
04.01.2024 4 z 5

S láskou, Pamela je memoárem představujícím Pamelu Anderson přesně takovou, jaká je. Zapomeňte na image vytvořenou paparazzi, tato žena je úplně jiným člověkem, než jste si doposud mysleli. Je aktivistkou, vášnivou čtenářskou a především milující matkou.

Pokud by se tato kniha dala shrnout jedním slovem, zvolila bych výraz - překvapení. Pamela se na stránkách své knihy otevírá a hovoří bez příkras o všem, co se jí přihodilo a udělalo z ní ženu, kterou je dnes. Jednotlivé kapitoly doprovází její vlastní poezie a odkrývá v nich fakta z dětství i dospívání, které nebylo zrovna idylické. Seznamuje čtenáře se svou kariérou - jejím začátkem a tím, co dělá dnes. A především vypráví o komplikovaném manželství s Tommym Lee, které proslavila především ta proslulá videonahrávka, která, zejména Pam, zkomplikovala dost život.

Vyprávění se často ocitá na filozofické rovině. Její slova jsou velmi upřímná a pokud jste citlivá duše, zasáhnou vás a přimějí přemýšlet.

Jestliže vás čtení zaujalo a ještě jste neviděli dokument s názvem Pamela na Netflixu, můžu vám jej osobně velmi doporučit. Je v podobném duchu a navíc obsahuje domácí videa a zpovědi jejích synů.

eva3992
30.12.2023 4 z 5

Příběh malého děvčátka z malého města, které se přes noc stane skutečnou hvězdou. Jak na svůj život nahlíží sama Pamela? Co ji pomohlo ustát tlak médií a všudypřítomné paparazzi? Ukáže nám důležité momenty ze života, tak, jak je sama vnímá.

Sexy symbol devadesátých let, kdy na obrazovky vtrhla jako C.J. v červených plavkách v Pobřežní hlídce. I já si ji tak pamatuji, je to přeci jenom seriál mého mládí. A jelikož miluji životopisné knihy, moc ráda jsem si přečetla, jaký má za sebou Pamela osud a jak se vůbec dostala na televizní obrazovky.

Hned v úvodu musím říct, že se nejedná o žádný literární skvost. Knihu píše sama Pamela, nevzala si na pomoc žádného slavného spisovatele. Je to na tom znát, ale zároveň to působí hodně osobně. Je to psáno jednoduše, text je prokládán básněmi, které vyjadřují pocity Pamely v důležitých momentech jejího života. A ten rozhodně nebyl jednoduchý, situace, kterými si prošla, by mnoho lidí ani neustálo.

Na můj vkus Pamela v knize líčí svůj život hodně pozitivně. Ve všem je dobrá, vše zvládá na výbornou. Přišlo mi, že ze sebe dělá až hloupou. Pravděpodobně to však byl záměr, který vám odhalí až v poslední větě v poděkování.

Každopádně pro mě zajímavý pohled na život, který je pro mě nepředstavitelný a jsem ráda, že jsem si knihu přečetla.

kikikrat
29.12.2023 5 z 5

Tohle bylo milé překvapení. Pamelu nijak nesleduji, takže jako mnoho lidí jsem ji viděla jako herečku a modelku s vnady. Ona mě ale dostala! Je velice moudrá a inspirující. Kniha samotná byla jako takové umění, protkané jejím životem. Začátek jejího života nebyl lehký ale vybojovala si své místo a bylo skvělé o tom číst. Díky Pamelo, že jsem tě mohla poznat.

Jane2016
02.12.2023 4 z 5

Miluju biografie a memoáry. Ačkoliv si to nemyslíme, sami v sobě nosíme určité předsudky vůči ostatním. Vůči celebritám obzvlášť. Po pár vteřinách, které upínáme na obrazovku si člověka zařadíme a těžko na něj měníme názor. Biografie jsou ale krásným úkazem toho, že vše nemusí být tak, jak se nám na první pohled zdá. Že to, že má někdo krásný obličej neznamená, že má lehký život.

Přesně z tohoto důvodu jsem si vybrala tuto knihu na čtení. Pamelu jsem si zařadila velmi dávno jako naivní blondýnu a nikdy jsem se o její život více nezajímala. Knížka není perfektní, ale který život perfektní je, že? Anderson se musela v životě vypořádat se spoustou překážek, ať už v rámci rodinného života nebo kariérního a já na ní po dočtení této knihy opravdu změnila názor. Už jí neuvidím jako blondýnu, ale jako skvělou mámu a fajn,divokou ženskou!

Jsem moc ráda, že jsem se o jejím životě mohla dozvědět více věcí, jediné, co mi v příběhu chybělo byly fotky, které by podle mě každá správná biografie měla obsahovat.

Renike
31.10.2023 5 z 5

Toto je její terapeutická cesta, její vlastní příběh. Není jenom sexy blond herečka a matka 2 synů, ale také ochránkyně umění, pralesů, přírody a aktivistka za práva zvířat. Nelituji čtení a že jsem o ní dozvěděla víc.

Štítky knihy

herečky autobiografie

Autorovy knížky

Pamela Anderson
americká, 1967
2023  73%S láskou Pamela

Kniha S láskou, Pamela je v

Právě čtených1x
Přečtených27x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených1x
Knihotéce40x
Chystám se číst36x
Chci si koupit14x
dalších seznamech1x