S benzinem v krvi

S benzinem v krvi https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/505478/bmid_s-benzinem-v-krvi-IDh-505478.JPG 5 13 5

Willi Weber byl dvacet let manažerem Michaela Schumachera. Objevil ho, podporoval ho a udělal z něj mistra světa a rekordmana. Dokud však Weber neinvestoval své jmění do mladého závodního talentu, sklidil v životě řadu šílených porážek. V této knize píše o své jedinečné kariéře, již zahájil jako prodavač losů a koňaku, až to dotáhl na milionáře a podnikatele. A taky vypráví o dvou snílcích – nezkušeném chlapci z Kerpenu a restauratérovi z Řezna, kteří se společně stali nejúspěšnějším týmem Formule 1 na světě.... celý text

Literatura světová Literatura naučná Sport
Vydáno: , Brána
Originální název:

Benzin im Blut: die Autobiographie eines Visionärs , 2021


více info...

Přidat komentář

Renike
23.09.2023 5 z 5

Naprosto fantastická kniha ze světa Formule 1 přečtená za jednu sobotu. Fenomenální, vtipné vyprávění života Williho Webera přímo od něho. Človek, který hodně zažil, zkusil i zbohatnul. Spolupráce s Michaelem byl zázrak. Dávám maximální hvězdicku a moc doporučuju ne jenom fanouškům F1.

anči248
24.03.2023 5 z 5

"Pokud máte úspěch, myslí si všichni, že už jste se narodil se stříbrnou lžičkou v ústech a nabíral si jí kaviár. Jenže ona byla plechová a dlabal jsem hrachovou kaši.."
Toto bolo výborné čítanie! Prvá časť knihy je najmä o kariére samotného W. Webbera, a príbehu, čo predchádzalo spolupráci s M. Schumacherom. Je napísaná s nadhľadom, čítavým, a ľahkým sposobom. Na konci ukápla slza, bez pochýb 10/10


Eisy
16.02.2023 5 z 5

Opravdu skvělá kniha, která hodně překvapila, jak se lehce četla!

Azmodan
05.02.2023 5 z 5

Fantastická kniha a to zejména díky osobitému stylu psaní Williho Webera. Až si říkám, že je škoda, že dělal, kromě asi tisíce a jednoho jiných povolání, managera pilota formule 1 a ne spisovatele detektivek.
Co oceňuji zejména je vhled do kariéry Michaela a takové řekl bych "step by step" popsání toho, jak to bylo a zejména jak to začlo. Konečně jsem pochopil ne jen to, jak se někdo stane managerem pilotů F1, ale také, jak se kluk od motokár, kterých bylo je a bude mrak, stane šampionem.

Auto999
11.01.2023 5 z 5

Skvěle čtivá kniha. Není jen o M. Schumacherovi, ale je hlavně o Williho Webera, manažera M. Schumachera. O závodech, hlavně o F1, jsou až druhé 2/3 knihy. První třetina a trochu i zbytek knihy jsou o velmi zajímavém životě Williho Webera. Až se mi nechce věřit, že to co všechno zažil, může být pravda. Jde o příběh člověka, který se skutečně vypracoval z ničeho. Měl štěstí, narazil na správné lidi, ale zároveň se nebál i hodně riskovat.

Štítky knihy

automobilový sport Formule 1, závody F1

Autorovy knížky

Willi Weber
německá, 1942
2022  94%S benzinem v krvi

Kniha S benzinem v krvi je v

Právě čtených1x
Přečtených17x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených3x
Knihotéce33x
Chystám se číst8x
Chci si koupit4x
dalších seznamech1x