Rytíři nebes

Rytíři nebes https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/235589/bmid_rytiri-nebes-235589.jpg 4 11 3

Stíhací piloti a letecké bitvy od Rudého barona po F-16. Tato kniha, napsaná legendárním pilotem letounu F-16 USAF a postavou stojící v pozadí bestsellerových pamětí Viper pilot, je vůbec první souhrnnou historií stíhacích pilotů a leteckého boje. Přináší unikátní a strhující pohled na letecká esa, jejich stroje i jejich nejodvážnější mise, stejně jako na válečné konflikty, jež pomáhali utvářet – od průkopnických letců z dob 1. světové války až po současné piloty nadzvukových tryskových letounů. V knize naleznete příběhy spojené s těmi nejvěhlasnějšími letouny i s letci, kteří je pilotovali – od strojů Sopwith Camel a Fokkerových trojplošníků, až po Micubiši Zero, Supermarine Spitfi re, nacistické Bf 109, P-51 Mustang, Grumman Hellcat, F-4 Phantom, F-105 Th underchief, F-16 Falcon, F/A-18 SuperHornet a další. Dozvíte se také o Escadrille LaFayette, Létajících tygrech, Orlech RAF, Divokých lasičkách a jiných legendárních jednotkách.... celý text

Přidat komentář

tartan
15.12.2017 5 z 5

Čo anotácia sľubuje, to čitateľ dostane. Stíhací piloti a letecké bitky od Červeného baróna po F-16 ky v podaní skúseného vojenského pilota i autora úspešných kníh, ale napr. aj prác o taktike pre americké vzdušné sily, ktoré stále podliehajú utajeniu.

Mamlasek
29.07.2017

Je špatná a informace nedávájí smysl.


JiříŠkorpík
05.02.2015 3 z 5

Pro mě osobně je tato kniha zklamáním, čekal jsem více (například něco ve stylu knihy Letadlo proti letadlu, kterou napsal Norman Franks), i když je pravda, že po druhém důkladném přečtení anotace mi více ani nabídnout nemohla. Předně se jedná o knihu určenou pro americké čtenáře a historické události, které by jednotlivé příběhy měly zasadit do kontextů jsou plné nevěrohodných informací a chce se mi použít slovo "drbů". Co kvalitě knihy nepřidalo je překlad, kterému chybí odborný dozor především co se týká letecké techniky, takže technické popisy často nedávají smysl. 3 hvězdy dávám za informace ze života pilotů a za popisy jejich charakterů.