Růženec

Růženec https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/154311/ruzenec.jpg 3 4 2

Příběh o tom, co dokázala víra v Boha a v Pannu Marii v nevěřícím okolí : Vhodné pro děti od 10 do 15 let. Předmluva František Petrík. Vyd. v 7. roce Desetiletí duchovní obnovy na téma Práce a společenská zodpovědnost

Přidat komentář

Achillesaželva
14.12.2023 4 z 5

Četla jsem to hned po své konverzi ve 13-ti letech. Na to období mám silné vzpomínky a tato kniha k nim patří. Já jsem to tenkrát zhltla s velkou vděčností, protože tam byla snaha předat dětem jednak lásku a úctu k Bohu, jednak také poukázat na ctnosti v životě člověka. Když člověk nevyrůstá v katolické rodině a pak potká Ježíše, touží ho poznat, dozvědět se víc, být s ním. Mně tohle kniha poskytla, a dokonce si dodnes pamatuji, jak byla odměněna pečlivost a trpělivost hlavního hrdiny při hledání nějaké ztracené věci. Dodnes, když něco nemohu najít, s úsměvem si na toto vždy vzpomenu. Kniha tedy v mém případě splnila svůj účel. Uvádím I ten širší kontext, protože si uvědomuji, že kniha může určitě působit i "přitažená za vlasy", asi ano. Já ji mám ráda.

rozina351
14.04.2020 1 z 5

Četli jsme na skautském táboře a pokud chtějí rodiče číst dětem nějakou opravdu bizár fanatickou knížku, tak nemohou najít lepší :-) Nejsem patrně cílovka, ale postava desetiletého "satanisty", který svůj satanismus dokátal tak, že cosi načmrkal na kapličku a pak si ještě dělal bžundu z katolických spolužáků mě dostala.