Ruská a sovětská vojenská vyznamenání

nehodnoceno
Ruská a sovětská vojenská vyznamenání https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/214467/mid_ruska-a-sovetska-vojenska-vyznamenani-214467.jpg 0 0 0

Ruská a sovětská vojenská vyznamenání jsou vynikajícími památkami vojenských dějin, které připomínají slavné bojové akce ruských vojáků. Výklad o těchto vyznamenáních, o událostech, byly důvodem pro jejich udělení, jsou obsahem této dvojjazyčné česko-anglické publikace.

Přidat komentář

Petr102
25.04.2021

Ruská a sovětská vojenská vyznamenání jsou předměty s obrovským "geniem loci", které připomínají slavné bojové akce, ale i strádání a utrpení ruských vojáků. Na to jaké měl autor zdroje, je zarážející, že některá vojenská vyznamenání pominul. Koncept knihy je velmi nešťastný. I přes obrovské plýtvání místem - je na úkor šedých ploch mnoho zobrazení medailí tak malých, že je nutno je prohlížet lupou (např. str. 44 a další). Také písmo je na hranici čitelnosti přesto, že je místa dost i na dvojjazyčnou mutaci, která mě rovněž zklamala - polovina knihy je mi vlastně k ničemu a mohly být větší fotografie i písmo.

Autorovy knížky

V. A. Durov
ruská, 1943 - 2019
2006  0%Ruská a sovětská vojenská vyznamenání