Runy a jak jim rozumět

Runy a jak jim rozumět https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/455780/mid_runy-a-jak-jim-rozumet-ug4-455780.jpeg 4 8 2

Slovo runa pochází ze starých severských jazyků a znamená tajná věc nebo záhada. Runy jsou i znaky, které vypovídají o mnohém, co nás zajímá. Umožňují vyložit si svůj život, ať už v souvislosti s rodinou, cestováním, láskou, prosperitou, zdravím či naplněním osudu. Lze je použít pro věštění i meditaci a vytvářet jimi magické talismany síly nebo ochrany. Dokážou také posílit magická přání a kouzla.... celý text

Přidat komentář

Skallarix
31.12.2020 2 z 5

Jakožto úvod pro neznalé severských run nabízí tato kniha stručný popis významu těchto symbolů, co se týká výkladu pro různá věštění. Ohledně věštění samotného zde autorka přibližuje i rozličné způsoby výkladu i "praktické příklady", na kterých jednoduše rozebírá možnou symboliku run jakožto odpovědí na možné kladené dotazy, náhledy na dané životní situace a tak dále. Takže ti, kteří si doma (či venku někde v přírodě) chtějí "věštit", těm může být tato velice jednoduchá knížečka třeba i nápomocná. Ale pro ty, kteří se chtějí do znalostí run ponořit hlouběji (nejen z hlediska nějakých kouzel a věštění), doporučil bych rozhodně jinou literaturu.

Na této knize jsem ocenil poslední kapitolu, kde autorka píše o vázaných runách a jak snadno na ně.

hu_87
27.12.2020 5 z 5

Úžasná knížka! Nenechte se zmát tím, jak je tenoučká. Vhodně je zpracovaná i grafická stránka, což podtrhuje přehlednost.
Vhodná pro úplné začátečníky, ale i lidi, kteří se již s runami setkali a chtějí komplexnější teoretický výklad jednotlivých run. U posledních kapitol se autorka zaobírá i vrháním run a věštěním na konkrétních příkladech.