Rukověť sběratele porcelánu

Rukověť sběratele porcelánu https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/37989/rukovet-sberatele-porcelanu-37989.jpg 4 4 2

Praktická příručka pro sběratele porcelánu přináší všeobecné informace, popis a druhy porcelánu, keramiky a kameniny, seznam výrobců, jejich značky a signatury. Na 351 stránkách naleznete 4 000 značek a fotografií porcelánu i kameniny z Čech, Moravy, Slovenska, Rakouska, Německa a Polska, včetně dosud nepublikovaných barevných fotografií vzácných exemplářů nacházejících se v renomovaných muzejních i soukromých sbírkách. V knize je stručně popsána historie téměř 500 továren na porcelán a keramiku nalézajících se na uzemí České republiky, Slovenska, Polska, Německa a Rakouska. Nechybí ani cenové údaje, slovník odborného názvosloví a podrobný obsah.... celý text

Přidat komentář

elpiska
27.06.2023 2 z 5

Mně kniha nezaujala, informace v ní obsažené jsou dohledatelné na netu a nic nového mi nepřinesly. Hledala jsem konkrétní české značky porcelánu po předcích z doby před +- 100 lety a informace chyběly nebo byly velmi kusé. Daleko více jsem po delší době zjistila z různých fór a stránek.

a304
27.03.2022 4 z 5

(SPOILER) Památek po předcích si vážím, sleduji i literaturu, abych se dozvěděla více, čím žili, co na ně působilo, čím se obklopovali. Nepřečetla jsem knihu celou, jako román, jen určité kapitoly a vrátila zápůjčku do knihovny.
S obsahem spokojená, informace zaplňují mezery a vrací čas do přítomnosti. Kořeny je dobré znát.
Lákavá setkání. Konkrétní osoba vytvořila návrh, další pracovala na zhmotnění nápadu, řetězení až k osobám, které šálek držely a dívaly si při hovoru do očí. Kolik vztahů pospojoval doušek čaje.


Kniha Rukověť sběratele porcelánu je v

Přečtených5x
Knihotéce1x
Chystám se číst3x
Chci si koupit7x