Rukavička

Rukavička https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/507100/bmid_rukavicka-WBL-507100.png 5 15 6

Jednoho zimního dne našla myška ke svému velkému potěšení zatoulanou rukavičku, kde se mohla schovat. Rychle se k ní přidala další zvířátka, která vklouzla do ostatních prstíků. Ale kam se může před zimou schovat laňka, když už je rukavička plná? Krásné přepracování známé francouzské pohádky s citlivými a poetickými ilustracemi.... celý text

Pohádky Pro nejmenší
Vydáno: , Ocelot
Originální název:

Le Gant , 2021


více info...

Přidat komentář

cestina_s_linus
20.04.2024 5 z 5

Překrásná knížka, která v sobě nese hluboká poselství:
- pomož bližnímu svému v nouzi (stačí maličkost)
- týmová práce nese své ovoce

I přesto, že kniha obasahuje minimum textu, tak je čtivá. Obsahuje nádherné ilustrace, které zkušený vypraveč může využít a přetvořit v improvizované dialogy mezi jednotlivými zvířátky.

Je to krásná knížečka na čtení před spaním (tzv. uspávací pohádka), ale zároveň si myslím, že tuto knížku lze využít i v první třídě na zš, když se děti učí číst. Vzhledem k tomu, že textu není moc a příběh neobsahuje těžká slova - jedná se o super titul na budování čtenářských zvyků.

kikies
11.04.2024

Nádherná kniha, vhodná i pro ty nejmenší. Minimum textu, obrovské a krásné ilustrace, roztomilá zvířátka, která si vzájemně pomáhají. Skvělý příběh a ještě lepší zpracování.


ivka7708
29.12.2023 5 z 5

Krásna kniha pre deti. Veľkoformátové ilustrácie a na každej strane je len málinko textu, takže je vhodná aj pre malé deti, (cca od 1,5 roka) ktoré potrebujú, aby sa stránky otáčali.
Príbeh o tom, ako si zvieratká pomáhajú. Super čítanie na zimu.

bravefox
08.08.2023 5 z 5

Takhle kniha je pohlazením jak pro tu dospělou, tak pro děckou dušičku. Ilustrace jsou nádherné a k tomu milý příběh o vzájemné pomoci.

Zuzvil
28.03.2023 5 z 5

Jedním slovem ÚŽASNOST, úžasnost především pro menší děti, ale i my s dcerou (9 let) jsme byly unešené, nadšené a jen jsme dodávaly citoslovce typu ach, och, jůůů, ťuťu :-) Knížka je většího formátu, má překrásné ilustrace a klasický příběh z let mého mládí je krásně upraven a pointa je velmi velmi povedená. Textu pro menší děti je tam opravdu velmi přiměřeně, takže i v tomto ohledu se bude skvělě číst. Za nás obě můžu jen a jen doporučit, nechejte se také "pohladit" tímto příběhem.

Roseblood
16.01.2023 5 z 5

Další překrásná dětská knížka, která vás zahřeje na duši.
Zima umí být krutá a zvířátka se schovají do rukavičky, myška, ježeček, králíček, lasička a ovečka se schovají před zimou do jednotlivých prstů rukavičky ale pomůžou laňce, které je taky zima?
Krásný příběh o přátelství a společné pomoci.
Knížka je velkoformátová s nádhernými ilustracemi.

Autoři knihy

Véronique Cauchy
francouzská, 1969
Virginie Grosos
francouzská

Kniha Rukavička je v

Přečtených17x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených2x
Knihotéce1x
Chystám se číst8x
Chci si koupit11x
dalších seznamech3x