Rozmarný svět citátů a aforismů aneb Lvem salónů snadno a rychle

Rozmarný svět citátů a aforismů aneb Lvem salónů snadno a rychle https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/206811/bmid_rozmarny-svet-citatu-a-aforismu-ane-wz8-206811.JPG 5 3 2

Rozmarný svět citátů a aforismů,které mají přispět k získání sebedůvěry a řešení i nejsložitějších společenských problémů a vztahů.

Přidat komentář

józi.odkudkam
09.11.2022 4 z 5

To takhle ve vsi plením autobusovou knižní spíž a k pár kvalitním kouskům do batohu v chvatu přihazuji i jakýsi sborník citátů. Až doma, po přeslabikování celého názvu, k svému úžasu zjišťuji, že jsem jím instantně odsouzen kralovat hospodské fauně.
Nebudu to natahovat. Kdo dle rafinovanosti slibu vně usuzuje i na kvalitu vnitřní, udeřil hřebíček na hlavičku. Jde o bezohlednou směs mouder antických, buranských a vůbec všelijak sprostonárodních a tak...čímž dělá národu ohromnou službu, neboť vnáší duchovní kvas tam, kam by se s titulem nafoukanějším nikdy neinfiltrovala. Totiž mezi prostý lid. Mě ta směs sedla víc, než třeba vážněji pojaté Střípky moudrosti, kde se pro samé Balzaky, Konfucie a Masaryky jeden pomalu bojí nemluvit šeptem. Nemluvě o tom, že mnoha jadrným moudrům Kunštátského sborníku nechybí pudl. Každopádně se mi Rozmarný svět zabydlel (vedle starých čísel Trnek-brnek a Rozumu do kapsy) v oné místnosti a je mu tam dobře, neboť na něj nesedá prach.

4 rozpustilé, optimismem ranných devadesátek nasáklé ****

PS: „Ještě nikdy jsem k žádnému muži nepojala takovou nenávist, abych mu vrátila diamanty.“
Zsa Gaborová

„I ten nejskromnější člověk si o sobě myslí víc, než jeho nejlepší přítel.“
Marie Ebner-Eschenbachrová

k manželství; „Na co sáhla, to zvoral.“
Jarmil Sekera

newtory
15.08.2020 5 z 5

Mal som už v rukách nepreberné množstvo zbierok citátov a aforizmov, ale toto (prvý a druhý diel) sú absolútne klenoty. Tak vyčerpávajúcu zbierku tak dobre vybraných citátov a aforizmov mi zatiaľ neposkytol ani jeden výber. Myslím že ich "usporiadateľ" odviedol vynikajúcu prácu.
Vrele odporúčam do pozornosti všetkým milovníkom krátkych, ale výstižných myšlienkových koncentrátov.


Štítky knihy

aforismy

Autorovy další knížky

1992  93%Rozmarný svět citátů a aforismů aneb Lvem salónů snadno a rychle
1993  80%Rozmarný svět citátů a aforismů aneb Lvem salónů snadno a rychle pro pokročilé
1993  100%Lvem salónů snadno a rychle pro pokročilé 2
1994  0%Chytristikon

Kniha Rozmarný svět citátů a aforismů aneb Lvem salónů snadno a rychle je v

Přečtených5x
Knihotéce4x
Chci si koupit3x