Rozepnutá

Rozepnutá https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/232385/mid_rozepnuta-232385.jpg 3 106 28

Podtitul: Příběh o ženě, jež potká ženu. A nestydí se... Petě Wheelerové se onoho osudného večera navždy změnil život – teď ho dělí na dobu „před pohovkou“ a „po pohovce“. Před pohovkou si byla Peta sama sebou jistá: pětatřicetiletá úspěšná žena provdaná za muže svých snů, s nímž se brzy chystá založit rodinu. Nikdy nepřišla do práce pozdě, nikdy se neopila pod obraz, nikdy nezažila lásku na jednu noc. Po pohovce omylem srazí cyklistku, pokusí se otěhotnět a vzápětí těhotenství ze všech sil zabránit, začne se vyhýbat manželovi, rodině i přátelům a v práci do sebe hází jedno kafe za druhým. Zamiluje se totiž, navíc do ženy. Rozepnutá je netypickým příběhem lesbické lásky ze současné Austrálie plným nečekaných zvratů, tragikomických událostí i lehké erotiky. V rámci svého žánru se však zajímavým způsobem dotýká i dosud mnohdy tabuizovaného tématu vnitřního i vnějšího coming outu a všeho, co ho provází.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Mladá fronta
Originální název:

Unzipped , 2013


více info...

Přidat komentář

Jita160
20.04.2024 2 z 5

Příběh o lesbické lásce? sem s tím to jsem ještě nečetla :,-)
35 letá vdaná žena ,která plánuje s milujícím manželem založení rodiny jednoho večera skončí na pohovce s jinou ženou a v ten moment se jí převrátí život.
Pocity viny ,objevování sebe sama, zapírání ,beznaděj, nejistota... prožívá všemožné emoce, vše se v ní pere.
Příběh jako takový nebyl špatný ,byly i momenty ,které mě pobavily ,ale já se vůbec nestotožnila se stylem psaní. Prostě je to napsaný divně a sakra asi tam snad chyběly i stránky ,někdy jsem úplně tápala.
Jako mě to mrzí ,ale tím to pro mě ztratilo to kouzlo čtivosti.

Andrea81
18.09.2022 4 z 5

Život s námi někdy dokáže pěkně zatočit. Za mě dobrý. Prostě, když člověk miluje, tak miluje.


Bafy
24.04.2021 3 z 5

Takové typické oddechové čtení co i pobaví ....

evvva
06.11.2020 3 z 5

Dalo by se to uchopit lépe, mnohem lépe...ale nakonec, dočetla jsem, žádnou psychickou újmu neutrpěla a ač většinově založená, nedá mi než vzpomenout na hlášku...která jednou zkusí, už nechce jinak... :)

Erizzani
29.07.2020 odpad!

Knihu jsem dostala jako dárek a těšila jsem se na trochu ženské lásky.. Bohužel jsem byla zklamaná. Dočetla jsem ji, ale moje duše krvácela. Dlouho jsem nic tak banálního nečetla.

Pavla79
20.01.2020 2 z 5

Jednat se o heterosexuální trojúhelník, asi bych knihu nedočetla. Propojení postav mi přišlo trochu bizarní, nereálné. Nicméně musím napsat, že se kniha (styl) příjemně četla a nahlédnutí do pocitů "místo muže ženu" bylo sympaticky vylíčeno. Dva dny nepovažuji za ztracený čas.

Kekik
01.10.2019 2 z 5

Bohužel mi nesedl styl psaní. Autorka mi nedala vůbec žádnou šanci poznat postavy. Celý příběh byl psán povrchně- jakoby jen tak klouzal po povrchu. Věty jsou kostrbaté. Občas mi připadalo, jako kdyby chyběly celé odstavce děje. Většina situací, setkání, rozhovorů, bylo popsáno jen pár větami. Otevřeli si třeba láhev piva, řekli si dvě, tři věty, a láhev byla dopitá? To jako mají v Austrálii mini piva? Prostě divný, hodně divný styl. V jednu chvíli jsme tu, a hned v další úplně jinde. Dialogy mezi postavami mi někdy nedávaly pražádný smysl.

Ale abych jen nehanila. Pár zvratů překvapilo. Druhá polovina knihy byla zajímavější. (Nebo že bych si na ten omezený styl psaní zvykla?) Občas vtipný. Scéna, kdy byla Peta s Ruby v kině, mě rozesmála.

Nicol13
05.05.2019 4 z 5

Rozepnutá je fakt pitomej název...
Ale jinak mě to bavilo. A dost. Ze začátku jsem si říkala, že to je zas nějaká ptákovina, ale pak se to slušně rozjelo a jelo to až do konce. Některé postavy jsem si zamilovala.. Třeba Ruby byla skvělá a BJ taky. No.. a teď mi ty holky chybí :D Jen tam mohlo být víc chlapů a trochu víc rozebrané pocity Marka.
Rozhodně to není náročné čtení.

chriss074
02.03.2019 2 z 5

Kniha není špatná, ale znám lepší.

tob1
14.01.2019 1 z 5

Bohužel jsem se do této knihy nedokázala vůbec začíst.

teniska_rotter
28.03.2018 3 z 5

Taková obyčejná oddychová knížka. Četla se dobře, ale myslím, že mi v paměti moc dlouho nezůstane. Neurazí, nenadchne.

Irsaf
09.03.2018 4 z 5

Bavilo me to.

Michelle9191
14.11.2017

Kniha mě rozhodně nenudila, některé pasáže mě opravdu pobavily. Je to fajn čtení o "zakázané" lásce, pocitech viny a objevování sebe sama. Nechybí ani trocha erotiky a napínavého děje.

niknikita
09.11.2017 4 z 5

Rozepnutá je taková normální oddechovka s nevšedním námětem, ale vlastně nic v tomto příběhu nebylo nijak zvlášť nepochopitelné. Každá z postav byla něčím lidsky zajímavá a zábavná a jejich vzájemná vstřícnost stojí za zamyšlení nad vlastní schopností tolerance.
A mimochodem, ty šaty na obálce vypadají dost dobře...

MinaHawke
24.09.2017 4 z 5

Musím říct, že mě kniha bavila. Nejdřív jsem k ní byla skeptická, ale přečtení rozhodně nelituji.

evago
19.08.2017 3 z 5

dalo se číst

wonika25
27.07.2017 4 z 5

Od knihy jsem moc nečekala, ale velmi mě mile překvapila. Oddechové a humorné čtení o tématu, který je i v dnešní době skoro tabu.

nick@
10.06.2017 5 z 5

Kdy se vám stane, že vás určité pasáže rozesmějí tak, že se smějete nahlas? Mě se to moc nestává, ale v tohle případě to bylo několikrát. Nenudilo mě to, a i když sem tam někde byla hluchá místa které si autorka mohla odpustit, přesto knihu hodnotím kladně.

Yorika
15.05.2016 2 z 5

Co kdyby jsme vzali dvě ženy a propojili je lesbickou láskou,protože to teď frčí.Přidali trochu melodramatu,rádoby humoru i erotiky a to vše zabalili do laciného hávu červené knihovny.To si zřejmě autorka řekla, než začala psát tuto knihu.Výsledek?Jak jsem knihu snadno a rychle přečetla,stejně snadno a rychle jsem na ni zapomněla.

cukrovka
10.02.2016 3 z 5

Kniha mne zaujala, byla na téma o kterém se běžně nepíše. Ale vůbec jsem nedokázala chápat hlavní hrdinku. Možná je to způsobeno tím, že si nedokážu sebe v této situaci představit. To, že si bývalí manžel po rozchodu začne vztah s její sestrou byl pro mne dost divný.