Rozcházení

Rozcházení https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/443271/bmid_rozchazeni-CGf-443271.png 4 16 3

Pojďme se všichni rozcházet civilizovaně. Už tak je celý proces rozchodů a rozvodů dost bolestný pro všechny, natož když se necháme ovládnout nevědomými pochody naší vyděšené psychiky. Jako tonoucímu nám autorka hází záchranné lano, chytněme se a vystupme na břeh jako lidé, jimž na ukončený vztah zůstanou krásné vzpomínky.

Literatura naučná Osobní rozvoj a styl Rodina
Vydáno: , Jan Melvil
Originální název:

Conscious Uncoupling: 5 Steps to Living Happily Even After , 2015


více info...

Přidat komentář

Analady
05.09.2023 5 z 5

Tuto knihu jsem zvolila ze zvědavosti jako audioknihu. Paní Briešťanská má moc příjemný hlas, moc hezky se poslouchá. Vztahy jsou nedílnou součástí našich životů a je důležité o ně pečovat. Ani při rozchodu není třeba za sebou pálit mosty. Tato kniha určitě stojí za přečtení či za poslech. Obojí můžu doporučit.

Uterox
12.07.2020 5 z 5

Věřím tomu, že knížka má přesah do jakéhokoliv konce ať už se týká pracovního či osobního života. Je vhodné si utříbit myšlenky a kouknout se na to z různých úhlů pohledů. Popřípadě postupovat krok za krokem dle návodu knihy, a když je člověk v dané etapě snadno může šáhnout po aktuálním kroku a období. Určitě tedy doporučuji.


Sazovsky
23.05.2020 5 z 5

Kniha Rozcházení má neocenitelný přínos nejen pro partnerský život. Katherine pečlivě sestavila 5 kroků k šťastnému životu po rozchodu. Snad neexistuje člověk, který by se nerozešel, ale nikdo nám nikdy neřekl, jak se vědomě rozcházet, aby to neubližovalo a mohli jsme být šťastní.

Největší přínos tato kniha má paradoxně pro děti. Děti nejvíce trpí rozchody svých rodičů. Proto pokud patříte mezi vědomé rodiče, kteří se rozcházejí nebo jsou po rozchodu a stále vaše situace není dořešená, tak nad ničím nepřemýšlejte a knihu si kupte. Uděláte pro své děti to nejlepší, co v této nepříjemné situaci, můžete udělat.

Kniha je doslova průvodcem pro každého, kdo se potýká s rozvodem, je na pokraji rozchodu nebo se stále trápení s nevyřešeným zármutkem z minulého ukončení vztahu. Prostřednictvím osvědčeného 5 krokového procesu vědomého odpojení ukončíte romantický vztah - nejen přátelsky, ale i vědomě - způsobem, který ponechá všechny zúčastněné ve zdraví a možnosti se v budoucnu znovu zamilovat.

Postup vědomého prožití rozchodu je sestaven tak, abyste se mohli rozejít s laskavostí, důstojností a dobrou vůlí a dokázali uzdravit své bolavé srdce, a to bez ohledu na to, jak náročné jsou okolnosti vašeho rozchodu.

Díky knize můžete získat postup:

- Jak ochránit sebe a své děti (pokud je máte) před další bolestí.
- Jak v sobě probudit schopnost milovat a být milován, i když člověk kterého milujete vám vaši lásku neopětuje.
- Jak se dostat na místo hlubokého vnitřního klidu, kde není nevyřešený smutek, zášť, vina, hanba, hněv nebo zranění.
- Jak použít svůj zármutek k tomu, abyste si vyřešily opakující bolestivé vztahové vzorce, abyste mohli mít možnost žít život, který milujete plný lásky, štěstí a radosti.
- Jak opět začít žít sebenaplnění a láskyplný život.

Jako kouč využívám proces vědomého odpojení, který je v knize popsán nejen při řešení partnerských rozchodů, ale i u podnikatelů, kteří chtějí dosáhnout výsledků, které si neumí představit.

Knihu s upřímnou láskou a velkou vizí šťastného Česka doporučuji všem lidským bytostem, kterým záleží na jejich budoucnosti – na dětech.

Kniha Rozcházení od Katherine Woodward Thomas by měla být povinnou četbou na základních a středních školách. Tohle jsou klíčové dovednosti, které by se měli od malička dětem předávat.

Autorovy další knížky

2020  84%Rozcházení
2020  85%Otevři se lásce

Kniha Rozcházení je v

Přečtených22x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce41x
Chystám se číst19x
Chci si koupit8x