Rozcestí

Rozcestí https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/319696/mid_rozcesti-DLe-319696.jpg 3 19 7

Kniha malířky Elle Lunové navazuje na virál, který se do světa rozšířil rychlostí světla a motivoval tisíce lidí k přehodnocení životních priorit. Kniha kombinuje jednoduchý, ale hluboký text, s malířčinými obrazy, obrázky a malovanými nápisy. Každý den se rozhodujeme o maličkostech i důležitých věcech a pokaždé máme novou možnost volby. Můžeme se vydat známou cestou anebo zkusit něco úplně nového, změnit práci, přestěhovat se nebo změnit celý svůj přístup k životu. Elle Lunová vám ukáže, jak na to. To nejlepší, co můžete při svém rozhodování udělat, je vnímat svůj vnitřní hlas a poslechnout ho. Když se vám bude dařit poslouchat své srdce, můžete žít život podle sebe a ne podle toho, jak by se to líbilo partnerovi, mamince, babičce, dětem… nebo podle toho, co je společensky „správně“.... celý text

Přidat komentář

vikimi
03.08.2023 3 z 5

Krásné ilustrace. Málo textu. Šlo by určitě dopilovat, víc si s tím pohrát, jít do hloubky. Velká část textu je v ohybu stránek, kazí to celkový dojem a špatně se to čte.
Příběh dobrý ;) dávám 3* z 5, protože mi to přijde šité horkou jehlou, nicméně autorce děkuji ;)

KateSalvatore
11.01.2022 5 z 5

Za mě knihu doporučuji! Snoubení ilustrací plné barev, jednoduchého textu, kterého je sice méně, ale o to více pozvedá knihu do přímosti a hravosti. Obsahuje krásné střípky z příběhu autorky, které jsou motivační a to více jsou inspirující otázky, které sobě i Vám kniha položí (příběh pro někoho může být klišé). Dostanete se díky tomu do koutů své mysli, kam jste nechtěli či se báli vstoupit a nebo Vás nenapadlo ani toto téma blíže zkoumat. Já jsem nehledala žádné odpovědi na otázky a přesto mi kniha dala mnoho k zamyšlení a trochu rozjasnila cestu, po které chci jít. Pokud máte svůj sen splněný, tak doporučuji jen jako prozáření do všedního dne, kniha je opravdu krásná! Kniha neobsahuje žádné přelomové informace v oblasti motivace avšak díky především stylu psaní i podání všech informací se pro mě stala srdeční záležitostí. Nevýhodou je, že v ilustracích a citátech se v ohbí knihy písmena ztrácí, ale myslím, že to není nic na nic škodu (i když by to mělo být v pořádku). :-)


Tyn_a
21.12.2021 5 z 5

Budu upřímná. Kniha není nic světoborného, dle mého, aby byla, by měla mít víc podnětů, víc propracovanosti, snahy. Má potenciál, který nebyl, z mého hlediska, úplně využitý, nebyl naplněn. Také mi vadilo, že důležité prvky, věty byly rozloženy na dvoustrany a prostředek jsem horko těžko luštila.
Ale...
I když jsem knize dost vyčetla, i tak ji dávám plný počet hvězd, protože ty zápory pro mě nejsou tak fatální a záměr naprosto převyšuje těch pár mínusů.
Plusy:
Motivace
Barevnost
Citáty
Fakta
Název knihy a jasný směr
Tipy jak dosáhnout cíle
...a další.

Podtrženo a sečteno mi kniha dala víc než by mohla, záleží na úhlu pohledu, aktuálním rozpoložení čtenáře a vnímání určitého "poslání". Já jsem po knize sáhla proto, že, před přečtením, už se mi líbil ten jediný ukazatel "chci" a vím, že i po přečtení se mi líbí dál.
Nezáleží na věku, zkušenostech, ale na odhodlání, chuti nezastavit a hlavně chtít "něco" změnit.

"Cesta dlouhá tisíc mil začíná jedním krokem."

kristyna.havlov
17.06.2021 4 z 5

Knihu jsem dostala k narozeninam, mam rada osobni rozvoj, precetla jsem na toto tema dost knih, ale tato byla jina. Nasla jsem v ni i spoustu noveho, zajimave myslenky, citaty. Krasne ilustrovana, jedine co bych vycetla jsou texty pres celou stranku a uprostred sesiti knihy to nejde moc precist, obcas jsem s tim bojovala. Kniha prectena do hodiny. Nechapu, proc ma kniha tak spatne hodnoceni. Mezi me TOP knihy to neni, ale za precteni urcite stoji.

Kitty
07.10.2018 3 z 5

Kniha mi byla doporučena, obvykle motivační knihy až tak nečtu. Asi přestavuje to, co se od ní očekává, nic světoborného.

hystericwidow
21.09.2017 3 z 5

Nejste v motivačních příručkách žádní nováčci? Tak pak vám tahle kniha jenom zrekapituluje něco z už stokrát čteného, zase s jiným osobním příběhem. Jednohubka na hodinu volna. Ale graficky je to fakt nádhera.

elyonka9643
24.01.2017 3 z 5

Moc hezky graficky zpracované.

Autorovy knížky

2016  61%Rozcestí