Rothschildové: Příběh bohatství a moci

Rothschildové: Příběh bohatství a moci https://www.databazeknih.cz/img/books/96_/96006/bmid_rothschildove-pribeh-bohatstvi-a-mo-gZs-96006.jpg 5 13 4

Bohatství, moc, prestiž a luxus - to vše se vybaví při vyslovení jména Rothschild. Od napoleonských válek, kdy Nathan Rothschild získal ohromující základ rodinného jmění, až po dnešní dny přetrvává bohatství a moc rodiny. Kniha využívá množství dosud nepublikovaných materiálů i rozhovorů s žijícími členy rodiny.

Literatura naučná Historie
Vydáno: , Svoboda-Libertas
Originální název:

Rothschild: A Story of Wealth and Power , 1988


více info...

Přidat komentář

Daver
27.02.2022 5 z 5

Je užitečné si tuto knihu přečíst, pokud člověk spojuje jméno Rotschild s úspěchem a bohatstvím tak nějak pušálně. Autor popisuje mechanismus vzniku bohatsví věcným a logickým způsobem. Je vidět, že jednotlivým aktérům se rozhodně nevyhýbají obyčejné lidské strasti a radosti, které mohou být pro jejich vnímání světa určující a nekonečné jmění se v nich stává jen kulisou. Citlivý přistup autora způsobuje, že ačkoliv čtenář vliv obrovské množství pěněz na život jedince vnímá zřetelně, nechce se mu je závidět. Zrod a udržování bohatsví je spojeno s pílí, zápalem, odpovědností a tíhou spojenou s rozhodováním důležitých záležitostí. Kniha obshuje mnoho fatkografických údajů.

Kanylka
25.02.2022 5 z 5

Naprosto famózní čtení o rodině Rothschild


Eillen
26.07.2020 5 z 5

Fascinující čtení o fascinující rodině. O Rotschildech jsem měla určité povědomí, ale i tak mě informace v knize dokázaly překvapit.
Souhlasím s tím, že je to náročnější četba, ale opradu nemohu než knihu doporučit. Pevně věřím, že vás vtáhne a nepustí. Sama jsem ji přečetla během čtyř dní.

ddkk
03.01.2018 5 z 5

Doporučuji každému, kdo se chce dovědět více o okolnostech a příčinách vzniku této mocné rodiny. Její historie je natolik zajímavá a možná i překvapivá, že povrchní názory na bohatství židovských klanů dokáže podstatně změnit. Kniha se nečte jednoduše, ale je vynikajícím zdrojem poučení a informací. U mne za pět. A doporučuji.

Štítky knihy

Rothschildové rodinná historie, dějiny rodu

Autorovy knížky

Derek A. Wilson
britská, 1935
1993  95%Rothschildové: Příběh bohatství a moci