Rolling Stones na věčné časy?

Rolling Stones na věčné časy? https://www.databazeknih.cz/img/books/81_/81718/rolling-stones-na-ve-81718.jpg 5 12 6

Uznávaný autor rockových biografií nabízí první úplnou a necenzurovanou historii největší kapely světa.

Literatura naučná Umění
Vydáno: , BB art
Originální název:

Old Gods Almost Dead


více info...

Přidat komentář

heavy66
05.11.2023 5 z 5

Titulek nelže, Rolling Stones tu s námi budou na věčné časy. Dvacet let uplynulo od vydání knihy a kameny se pořád valí! Micku Jaggerovi bylo osmdesát v červenci, Keith Richards oslaví kulatiny v prosinci, a když vidím jejich kondičku, říkám si, že Sex&Drugs&Rock´n´roll jsou tělu prospěšnější než vrcholový sport. Na první turné vyrazili v roce 1963, zatím poslední realizovali 2022. První album vydali 1964, to poslední doslova před pár dny, a je stejně dobré jako tahle kniha!

Any26
10.07.2023 4 z 5

Krásně zpracovaná biografie o jedné z nejslavnějších skupin.
Kniha nabitá informacemi a zajímavostmi, navíc obsahuje různá stručná historická okénka, například popisuje vznik různých hudebních žánrů. Celkově nabízí ucelený pohled, jak na Rolling Stones, tak na britský vývoj hudby.


IgorGebiza
21.07.2021 5 z 5

skvelé ako The Rolling Stones. :O)
maju úžasní život aj keď začiatky nemali ľahké.
knihu si musí prečítať každý fanúšik Stones (ideálne si pri tom púšťať jednotlivé albumy podľa toho kde aktuálne v knihe ste) :O)
...a odporúčam ju všetkým fanúšikom hudby.

ludek.n
01.02.2021 4 z 5

„Pět strun, tři tóny, dva prsty, jednu díru do prdele, a máte to! Můžete to zahrát. Víc nepotřebujete…“ takhle jednoduše vidí úspěch nesmrtelných Rolling Stones jeden z jejích zakladatelů Keith Richards. Uznávaný hudební novinář a publicista Stephen Davis mapuje historii největší kapely světa od jejích počátků v klubu Marquee v roce 1962 až do jednoho dalšího úspěšného turné k albu Bridges To Babylon v roce 2000. Bere to skutečně od podlahy, ale text se přitom nehroutí pod množstvím podrobností. Davisovi se podařilo najít křehkou rovnováhu mezi informační hodnotou a čtivostí. Je úžasné, jak dokáže vytěžit jednotlivá alba. Přestože jednotlivé songy popisuje dvakrát, jednou při jejich vzniku, podruhé při jejich albové prezentaci, neopakuje se a dokáže zaujmout v obou případech. Do českého překladu se vloudila nejedna chyba: nepřehlédnutelné je především otočení positivního/negativního významu některých vět, méně pak vadí používání sloves, které v daném kontextu dávají smysl jen s přivřením obou očí nebo vůbec ne. I tak je kniha unikátní rockovou biografií.

Jack93
10.05.2020 5 z 5

Léta letoucí jsem se chystal na tuto knihu, až konečně v květnu 2020 nastala ze dvou důvodů ta správná doba. Jednak Stouni několik dní předtím vydali po osmi letech vlastní autorskou píseň Living In A Ghost Town a za druhé bylo potřeba vynahradit si fakt, že kvůli koronaviru nemohla 8. května v San Diegu začít další severoamerická část turné No Filter.
Kniha Na věčné časy? by rozhodně neměla chybět v knihovničce žádného fanouška Stounů. Jedná se o vynikající dílo, díky němuž jsem hned dostal chuť pořádně provětrat diskografii kapely. Jen mi byly proti srsti určité Davisovy průpovídky a slovní obraty, kterými se on a spousta dalších autorů snaží dát na odiv svou erudici a zatraktivnit příběh. Mně to spíš otravuje.
Davis sestavil výborný příběh, byť občas fakticky ulítává. Třeba alba Achtung Baby od U2 a Pump od Aerosmith nevyšla v roce 1990, to je hrubá chyba. Ale podobné úlety nejsou u Davise novinkou. Vzpomínám si, že se jim nevyhnul ani u knihy Watch You Bleed pojednávající o Guns N' Fuckin' Roses, která v češtině nikdy nevyšla.

BobRyder
18.05.2017 5 z 5

Fascinuje mne rokenrol, a to v celé své historii, v každé své podobě, ve všech svých vzestupech a pádech. A největším symbolem celé té baječné maškarády jsou pro mne The Rolling Stones.
Stouni šedesátých let, to byl vztek, frustrace, válka ve Vietnamu, politické atentáty, sex, drogy a vraždy Bostonského škrtiče- prostě odvrácená tvář této dekády. Rolling Stones naplňovali skrytou tvář rokenrolu- jeho destruktivní, podvratnou složku- a byli tak vlajkonoši sociální, kulturní i sexuální revoluce. Kniha Stephena Davise tuto jejich podobu věrně zachycuje a stejně tak se věnuje i pozdějším obdobím, kdy Stouni přestali hrát tuto nebezpečnou hru a kdy se bývalí revolucionáři proměnili v okouzlující baviče a šoumeny.
V této knize se dozvíte vše podstatné o všech proměnách i krizích, kterými si kapela za dlouhou dobu existence prošla. Alespoň já jsem byl s knihou stoprocentně spokojen a to mám na podobný druh literatury poměrně vysoké nároky- vždyť Stouni patří k soundtracku mého života a tak nemám rád, když se jich chopí senzacechtivci nebo neumětelští amatéři. To naštěstí není případ Stephena Davise- tenhle člověk rozumí tomu, o čem píše.
Je to jenom rokenrol, ale mám to rád...

Štítky knihy

hudební skupiny, kapely

Autorovy další knížky

2010  87%Kladivo bohů: Sága Led Zeppelin
2003  92%Rolling Stones na věčné časy?