Rok s velkým dubem

Rok s velkým dubem https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/499852/rok-s-velkym-dubemhsnZr6-OYB-.jpg 5 4 3

Anna a Benjamin přijeli na návštěvu k bratranci Robinovi do hájovny na kraji lesa. Robin jim ukáže velký dub, strom, který je starý 300 let! Je ozdobou lesa a slouží jako úkryt pro mnohá zvířata. Děti pozorují, jak se mění život v lese během ročních období – na jaře pozorují jezevce a koloušky, v zimě kolem dubu lyžují. Ukáže se, že velký dub je útočiště nejen pro zvířata, ale pomáhá i lidem. Oceňovaná holandská ilustrátorka, držitelka ceny USBBY, věrně zobrazuje velký dub i život v lese v každém ročním období. Dub je v centru dění této knihy, ale důležitá je každá část okolního lesního ekosystému. Dub je skrýší pro děti, domovem různých živočichů i pomocníkem hub a rostlin ve svém okolí. Detailní, přesné a informativní ilustrace seznámí děti hravou formou s lesem a jeho obyvateli a poučí je, že v lese je člověk jen návštěvníkem.... celý text

Literatura naučná Pro děti a mládež
Vydáno: , Grada
Originální název:

A Year Around the Great Oak


více info...

Přidat komentář

Knižní střípky
23.08.2022 5 z 5

Zamilovala jsem se na první pohled. A to nejsem cílovka. ROK S VELKÝM DUBEM řadím mezi knihy, které by neměly chybět v žádné dětské knihovničce. A já jsem na dětské knihy velmi přísná. Ale DUB obstál bez ztráty jednoho jediného bodu a už vím, co budu kupovat malým dětem ve svém okolí.

Celá recenze v záložkách recenzí od Knižní střípky

ladyfromskye
20.08.2022 5 z 5

Tohle je tak krásná knížka! Jestli ji ještě doma nemáte, honem pro ni! Krátký příběh oslavující roční období a cyklus života je doplněný populárně-naučnou částí. A hlavně... Ty ilustrace! To je něco tak dokonalého, že i dospělý člověk prostě jen listuje a kochá se. Vřele doporučuji!


Knižnítoulky
29.07.2022 5 z 5

Náš roční prcek se na knihu vrhnul, a ač jsem mu ji nedala hned do rukou, ale listovala v ní sama, bylo vidět, že sleduje každou stránku a s nadšením ukazuje prstíčkem na obrázky. Myslím, že to je asi dostatečně dobrá motivace pro dobré hodnocení. Tudíž doporučuji. Kniha je moc krásná.

Štítky knihy

pro děti od 6 let

Autorovy další knížky

Gerda Muller
nizozemská, 1926
2022  100%Rok s velkým dubem
2021  90%Zima
2021  100%Jar
2021  %Jeseň
2021  %Leto

Kniha Rok s velkým dubem je v

Přečtených5x
Doporučených1x
Knihotéce2x
Chystám se číst6x
Chci si koupit2x
dalších seznamech2x