Rok přání

Rok přání https://www.databazeknih.cz/img/books/78_/78877/rok-prani-78877.jpg 4 14 14

Dům, muž, má duše… Deník splněné touhy… Na světě není snad nikdo, kdo by si připadal úplně spokojený. Všichni stále něco chceme a zlobíme se, že to nemůžeme dostat. Právě tak jako autorka – a současně hrdinka - téhle knihy. Cítí se nešťastná, frustrovaná a vykořeněná. Když ale uslyší, že kolem lidských snů a jejich proměny v realitu existuje celá „věda“, rozhodne se to vyzkoušet. A tak zatímco se na jednu stranu bavíme nejrůznějšími historkami, zamýšlíme se nad tragickými lidskými osudy a sledujeme Noellin život, na straně druhé se dovídáme o pradávné magii přání, o tom, jaké místo má v našem moderním světě a jak to všechno vlastně může fungovat. A to včetně konkrétních postupů – vylíčených natolik srozumitelně, moudře a s humorem, že to podle nich může praktikovat úplně každý. Přičemž důkaz, že to opravdu funguje, máte před sebou. Jmenuje se Noelle Oxenhandlerová…... celý text

Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: , Metafora
Originální název:

The wishing year , 2008


více info...

Přidat komentář

martina.culik
30.07.2023

Knihu jsem dostala od kamaráda, začala jsem ji číst a nedočetla. Na mě je to moc ezoterické, roztahané a není v ní nic objevného. Některé věci jsou podány téměř jako fakt bez vysvětlení a kus dál je podobná informace rozebírána až moc do hloubky.

zelena_zabicka
30.11.2020 2 z 5

Naprosto souhlasím s Iworri. Navíc bych ještě dodala, že čtivosti jsou dost na škodu dlouhé úvahy nad mnoha různými knihami. Také mi nějak neseděla ta volba přání, kolem kterých se celá kniha točí. I když na sílu "Vesmírných objednávek" věřím a mockrát jsem se přesvědčila, že to funguje (děkuji!!), tak přece jen nevidím nic až tak zázračného na tom během roku si tato tři vcelku obyčejná přání s trochou vůle splnit i bez "magie". O tom, jak si správně přát, píše i Pierre Franck - jeho knihy (spíše knížečky) jsou naopak svižné, čtivé, zábavné a naprosto funkční, člověk se k nim rád vrací a hledá inspiraci a povzbuzení. Autorka o sobě navíc uvádí, že je i lektorkou tvůrčího psaní...No, nevím, mě neoslovila a Rok přání vracím do veřejné bibliotéky.


Iworri
07.03.2017 3 z 5

Pokud vezmu v potaz, že mi trvalo delší dobu, než jsem knížce přišla na chuť, musím uznat, že místy jsem se dobře bavila. Je to taková kontra knížka .. Co je na jedné straně výstižně popsané, na druhé straně je jiná věc hrozně obšírně rozvedená, hrdinka skutečně zkoumá kdeco a dělá to poctivě ze všech úhlů pohledu. Až mě to bohužel nutilo pasáže celkem rozsáhle přeskakovat. Určitě by byla chytlavější, kdyby z jejího obsahu min. čtvrtku ubrali a přidali na intenzitě. Takhle je to bohužel jen průměrné a zdlouhavé čtení.

Isserley
07.10.2016 4 z 5

"Cítí se nešťastná, frustrovaná a vykořeněná... "
Narazila jsem na tuhle knížku v Levných knihách v období, kdy jsem se cítila podobně.
Nemůžu říci že by to zafungovalo hned a stoprocentně, ale rozhodně se knížka výborně čte, člověk se odreaguje, zasměje, zamyslí - a nakonec to je možná to, co má zafungovat.

managa
28.05.2015 5 z 5

Úchvatná kniha, která změnila moje vidění života a stala se mojí "biblí", ke které se čas od času vracím.

kuti
17.06.2012 4 z 5

Kniha mě nadchla, protože popisuje něco, v co sama věřím, co sama také dělám a prožívám. Není to žádný poutavý a napínavý román. To od toho nečekejte. Berte to spíš jako ukázku toho, co se se životem dá udělat, když víte jak na to. A z osobní zkušenosti můžu říct, že to funguje!!!!!!

Autorovy knížky

2010  77%Rok přání