Rodičům na nejhezčí cestu

Rodičům na nejhezčí cestu
https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/286784/mid_rodicum-na-nejhezci-cestu-tRQ-286784.jpg 4 6 6

Kniha věnovaná prvním dnům, měsícům a rokům života dítěte přináší informace o normálním vývoji, ale i o tom, co zdravému vývoji překáží nebo co ho ohrožuje. Jak uvádí Zdeněk Matějček v úvodu k prvnímu vydání, „mohou to být nejrůznější nemoci, úrazy a podobné nepříjemnosti, ale i nejrůznější nevhodné postupy v péči o dítě a v jeho výchově. A mohou to být třeba i jen trochu neobvyklé rysy osobnosti dítěte, takže nejsou jeho okolí dost srozumitelné.“ Autoři pomáhají rodičům porozumět svým dětem ve zdraví i nemoci, v radostech i starostech. Kniha vzešla z rozhlasového vysílání pořadu „My a děti“. Od té doby autoři texty uvedené v prvním vydání zrevidovali, doplnili o nové poznatky v medicíně, organizaci služeb. Kniha obsahuje kromě informací a rad ke konkrétním obdobím ucelené partie o pohybovém vývoji dítěte a předcházení jeho poruchám, o zásadách správné výživy a aktuální program očkování.... celý text

Přidat komentář

Coucouha
07.06.2022 5 z 5

Skvělá kniha o výchově a vývoji dítěte. Má jen 190 stran, ale je nabitá informacemi a vše důležité se z ní dozvíte. Ideální dárek pro maminky a tatínky, kteří čekají první dítko. Kéž bych ji četla v těhotenství a ne až v 11ti měsících dcerky. Ušetřila by mi hodně starostí :)

Mrňous1
06.01.2020 5 z 5

Přehledné, čtivé, láskyplné, poutavé, prostě prof. Matějček:-)


schacco
14.05.2014 5 z 5

Velmi přehledná, užitečná a čtivá kniha, která rodiče dostatečně vybaví základními psychologickými a medicínskými principy a rysy výchovy dětí od narození do tří let věku.

Autoři knihy

Zdeněk Matějček
česká, 1922 - 2004