Robinsoni z And

Robinsoni z And https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/173972/bmid_robinsoni-z-and-RNk-173972.jpg 3 5 2

Robinzonem z And se v tomto dobrodružném románu stává patnáctiletý český chlapec, který cestuje za svým otcem zaměstnaným v Bolívii. Při přeletu soukromým letadlem z Aricy do La Pazu letadlo po srážce s kondorem ztroskotá, přičemž jeden z letců je okamžitě mrtev a druhý později umírá. Chlapec, který vyvázl s několika menšími zraněními, pohřbívá oba letce a po chvílích beznaděje seznamuje se s osamělým pasákem lam, s jeho pomocí se ocitá v indiánské vesnici a nakonec se šťastně shledává s otcem. Kniha vedle řady dobrodružství seznamuje se zeměpisnými, historickými a politickými reáliemi celé cesty a zejména pak s životem Indiánů v Andách.... celý text

Přidat komentář

jankor
11.01.2020 5 z 5

Když jsem ji kdysi přečetla jako dítě, našla jsem ji ve sběru a byla jsem unešená, dokonce jsem v prváku na gymplu námět obšlohla pro kompozici a modlila se, aby to profesor neznal.... dopadlo to skvěle, dostala jsem jedničku. Jo slohy, to bylo moje. Ale knížka je dobrá, i když starší.

Radous
26.11.2015

četl jsem kdysi velmi dávno.. a moc se mi kniha líbila.. dlouho jsem marně vzpomínal na název a až dnes mě to zničehonic trklo. Co nejdříve zamířím do knihovny!