Říše divů

Říše divů https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/203385/bmid_rise-divu-nH1-203385.jpg 4 17 3

Spenser série

< 41. díl

Henry Cimoli a Spenser se přátelí už dlouhá léta, ale starý trenér boxu za celou tu dobu nepožádal soukromého detektiva Spensera o jedinou laskavost. Až teď. Developer Rick Weinberg se gangsterskými způsoby snaží Henryho i ostatní obyvatele obytného domu na Revere Beach přimět k prodeji jejich bytů. Když tam Weinberg pošle ranaře, aby prodej urychlili, Spenser a jeho mladý pomocník Zebulon „Zetko“ Sixkill se pustí do vyšetřování a objeví za bezohledným nátlakem záhadnou a krásnou ženu, kterou její ctižádost vedla i přes mrtvoly. Její šéf a ona plánují vybudovat v Bostonu hazardní ráj, ale nejdřív se musejí vypořádat s konkurencí i s tlaky z podsvětí a zkorumpovat bostonské politiky. Jenže pak se do věci vloží místní mafie, Zetko zmizí a Spenser se začne obávat o jeho život...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , BB art
Originální název:

Wonderland , 2013


více info...

Přidat komentář

twiggynka
26.08.2021 3 z 5

Autor se snažil dát do knihy to, co tam Robert měl přirozeně, ale nebylo to ono! Někdy je lepší nepokračovat v tom co rozdělal jiný.

Lmslaver
26.06.2017 4 z 5

Ace Atkinsovi se povedlo vdechnout do Spencera to nejlepší, na co jsem byl u Roberta B.Parkera zvyklý. Spencer hýří vtipem, sarkasmem, vrhá se do řešení případu se svou typickou tvrdohlavostí a dobrým logickým úsudkem. Autor by snad mohl jen víc vypilovat akční scény, někdy je těžké si představit co vlastně postava vykonala. Naopak s radostí jsem přivítal omezení mileneckého tokání se Susan na minimum. Hlavní ale je, že Říše divů je postavená na kvalitním detektivním příběhu.


kelve
01.03.2015 5 z 5

Příjemně se četla. Příběh i zápletka je dobrá. Možná na někoho moc vulgarit, ale asi to patří ke slengu padouchů.

Štítky knihy

Boston soukromý detektiv

Autoři knihy

Robert B. Parker
americká, 1932 - 2010
Ace Atkins
americká, 1970