Princ z Beverly Hills

Princ z Beverly Hills https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/15218/princ-z-beverly-hills-15218.jpg 4 12 3

Rick Barron série

1. díl

Klasický detektivní příběh odehrávající se v Hollywoodu 40. let 20. století. Hlavní hrdina, bývalý detektiv Rick Barron je, jak se zdá, ve správnou dobu na správném místě. Pomůže významnému filmovému producentovi z prekérní situace a dostává lukrativní místo ředitele bezpečnostní služby ve známém filmovém studiu. Stává se velice oblíbeným a pro svůj exkluzivní vzhled je bulvárem nazýván princ z Hollywoodu. Jeho zaměstnání má ale i druhou stránku. Dostává se do konfliktu s mafií, která chce proniknout do filmového průmyslu. Po útoku na vlastní osobu Rick pochopí, že má před sebou všehoschopného a tvrdého nepřítele.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , BB art
Originální název:

The Prince of Beverly Hills , 2004


více info...

Přidat komentář

trudoš
12.05.2018 2 z 5

Trochu nezasloužená otrava, protože jedno se autorovi přiznat musí - parádní stylistika. Hodně se soustředí na dialogy, které šlapou jedna báseň, působí přirozeně a postavy perfektně zcivilňují. Jenže to bohužel nijak nezastiňuje fakt, že obsah je v základě o ničem. Navíc pro čtenáře odkojené romány Maria Puza, Dennise Lehanea či Jamese Ellroye bude zatěžko uvyknout charakterové jednotvárnosti, kdy hrdinové jsou kladní a padouši záporní, přičemž nic mezi neexistuje. Ono já bych ještě věřil v černobílé figury, kdyby Stuart Woods děj nezasadil do Los Angeles, přímo mezi filmové magnáty a mafiánské bosse. V tomhle je ale málem až pohádkový, o čemž svědčí i samotná zápletka pojednávající o tom, jak chudý detektiv v Hollywoodu ke štěstí přišel. Tenhle americký sen přitom postrádá jakýkoliv výraznější spád a příběh je poháněn pouze drobnými epizodkami s gangstery, aby se alespoň něco dělo. Dobová atmosféra 40. let je ovšem skvělá, i když absence odvrácené tváře showbyznysu docela zaskočí.

Evelin
28.01.2014 5 z 5

Knihu jsem opět musela ohodnotit velmi dobře :)


Aliii
14.09.2012 5 z 5

Téma Hollywoodu a ještě k tomu poměrně časově vzdálený děj mě nejprve odrazovaly od přečtení knihy, ale příběh je opět skvěle napsaný a dobře se čte.