Řezník a střízlík

Řezník a střízlík https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/514801/bmid_reznik-a-strizlik-fZ2-514801.jpg 3 79 21

Řezník a střízlík série

1. díl

V louisianské zátoce číhá cosi temného: metodický vrah se zálibou v lékařských experimentech, jenž usilovně pracuje na dokončení svého dosud nejstrašlivějšího zločinu a vysmívá se úřadům, které se ho zoufale snaží odhalit. Ale naštěstí je zde i excelentní soudní patoložka doktorka Wren Mullerová. Vyzbrojena encyklopedickými znalostmi historických zločinů a dlouholetou praxí v kanceláři soudního lékaře se ještě nesetkala s případem, který by nedokázala vyřešit. Až dosud. Na Wrenině vyšetřovacím stole se vrší jeden případ za druhým a brzy je vtažena do napínavé honičky na kočku a myš s brutálním vrahem, který je den ode dne troufalejší...... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

The Butcher and the Wren , 2022


více info...

Přidat komentář

pch1976
28.02.2024 1 z 5

Také hodnotím jako slabé, po chvíli jsem přeskakovala kapitoly. Chybělo tam to napětí již od prvních stránek.

zimolka
12.02.2024 5 z 5

Mě se kniha líbila, nízké hodnocení mě tady překvapilo. Další díl si určitě ráda přečtu.


Pavlína2019
06.02.2024 1 z 5

Nějak mě to nebavilo. Myslím, že je to detektivka a ne thriller. U detektivek mě nebaví sáhodlouhé popisy vyšetřování a rozhovory policistů. Námět nebyl špatný, ale přečetla jsem knihu do půlky a pak už jsem přeskákala na konec, prostě mě opustil zájem číst ji dál. Možná taková návnada, že si přečteme opravdu drsné způsoby vraha, ale to nějak nestačí. Možná kdybych neměla jiné, lepší knihy. Ale domnívám se, že pro milovníky detektivek to bude fajn čtení.

madnessxKgf
31.01.2024 1 z 5

Kniha me neoslovila. Je krátká a stejne jsem ji četla 5 dni děj mi neutíkal, dost jsem se ztrácela nedoporučuji.

cornetka
01.12.2023 3 z 5

Námět se mi líbí, ale kdyby měla kniha o 100 stran víc, nezlobila bych se. Na dokreslení některých situací by se hodilo víc informací, někdy to bylo na mě až moc rychlé.

Pavčule
01.11.2023 5 z 5

Přiznám se,že mě nízké hodnocení ostatních zaskočilo . Nebuďte tak přísní, sami byste určitě takový příběh nedokázali napsat :) . Za mě tedy top - čtivé , napínavé a s atmosférou a vypadá to, že bude pokračování, které si určitě nenechám ujít .

dufkys
01.10.2023 2 z 5

Vlastně nevím, co ke knize říci. Ploché postavy, které si mě ničím nezískaly a děj plný nelogických pasáží. Za mě ne-e.

Katulinka69
25.08.2023 2 z 5

Bestseller?? No to vážně ne. Asi jsem namlsaná od jiných autorů, ale tohle nebylo ani děsivé ani napínavé, žádná šťáva.

zelda7
25.08.2023 2 z 5

Trochu takové nemastné, neslané. Nějakými náměty by to mělo i fajn myšlenku, ale nějak mi přišlo, že se to nezrealizovalo. Čtivá kniha byla, ale to bylo asi tak vše. Nehodnotím to úplně jako velké zklamání, ale spíše, že po dočtení mi přišlo, že mi to nic nepřineslo. 2-3 hvězdy.

oolinkaa
19.08.2023 4 z 5

Vůbec to nebylo špatné. Krátké kapitoly , které nutí číst dál.. děj není nudný , vtáhne vás to hned od začátku. Nicméně při čtení jsem si říkala , holka , tohle jsi už někde četla .. a hned mi naskočila knížka Sběratel motýlů. Téma jiné , ale podobnost jsem tam viděla .. Konec lehce otevřený , ale to se dalo očekávat .. když vyjde další díl , ráda si ho přečtu .

Luccinda
13.08.2023 3 z 5

Když mi někdo řekne, že u nás vyjde nejděsivější a nejbrutálnější thriller za poslední roky, automaticky to u mě vzbudí zvědavost. Když ten thriller navíc napíše žena, která se živí jako patoložka, vím, že ho prostě musím zkusit. A rozhodně nejsem zklamaná, autorka skvěle využila své znalosti a zkušenosti a napsala knihu, u které vám z těch popisů dost možná přeběhne mráz po zádech. Ale když se tak nad tím zamyslím, možná jsem to přece jen čekala o maličko horší. Když to srovnám třeba s nedávným hitem Kopírák, nemůžu říct, že by Řezník a střízlík byl o tolik drastičtější. Takže pokud vám nevadí explicitnější popisy mrtvol, nemáte se čeho bát.

Příběhově není Řezník a střízlík nic extra. Líbilo se mi, že jsme velkou část sledovali z pohledu vraha, ale co se týče samotného vyšetřování vražd, tam má autorka ještě trochu mezery. Bylo to takové moc přímočaré, žádné velké zvraty ani napětí, až na samotný závěr, který nám ale vlastně ani žádné uspokojivé zakončení neposkytne, protože se autorka rozhodla ponechat konec otevřený. Takže mezi top thrillery se tahle knížka určitě nezařadí, ale i tak to byla fajn oddechovka.

Sarka25
25.07.2023 4 z 5

(SPOILER) Zajímavá kniha trochu jsem váhala nad počtem hvězdiček. Kniha se četla dobře a příběh byl celkem zajímavý. Líbilo se mi ti prolínání času bylo to dost zajímavé. Co se mě nelíbilo byl konec .. proč? Proč zase otevřený konec! Každopádně jem zvědavá na další díl. Trochu masakr ale dobrý masakr

Shaxx
14.07.2023 2 z 5

Tak tohle bylo velké špatné. Obsahuje to spoustu nelogických částí, ba až přímo naivních, dá se říct. Od člověka, co má titul z trestního práva (mimo jiné), má true-crime podcast a tráví čas v márnici, nehledě na to, že bude mít kolem sebe dost zdrojů potřebných k rešerším, bych čekala asi něco lepšího Kvalita psaní také není moc valná. Malé plus za snahu o neobvyklou formu vyprávění, tj. hned od začátku čtenář ví, kdo je vrah a napětí je budováno hlavně díky konfrontaci s hlavní hrdinkou, ke které zákonitě v nějaké části musí dojít. Co se týče postav, nejvíce prostoru a popisu zde dostává hlavně záporák. Asi nejlepší části jsou s ním, a vzhledem k tomu, že jeho chvilky jsou hlavně o brutalitě u obětí, tak je to smutné skóre. Hlavní hrdinka Wren je dost neslaná nemastná, její osobnost nijak zvlášť nevyniká, skoro se až dá říct, že žádnou nemá, nebo aspoň nestojí za zmínku. Nesmírně ploché postavy, které nevzbudí zájem čtenáře. Konec je matoucí, působí dojmem nedokončeného návrhu zakončení, který se omylem dostal do hotové knihy. Vzhledem k počtu stran je pro mě nepochopitelné, proč to má mít druhý díl, po kterém rozhodně nesáhnu.

Jaklová.katka
10.07.2023 3 z 5

Zajímavé čtení. Taková jednohubka.
Chyběla mi vetsi vykreslení postav
Nemáte pořádné čas si k nim vytvořit vztah.
Uvidíme co další díly

Marluksa
09.07.2023 4 z 5

Čistě ze zvědavosti, jsem se nechala zlákat, podobně jako u Kopíráka, obálkou, anotací a doporučením.
Každopádně je to kniha, která má v sobě snad všechno možné. Překlepy počínaje, čtivostí konče .
Samotný příběh není marný. Všechno už bylo vlastně jednou napsáno, jde o to, zpracovat to jinak.
Chvílemi mě strašně bavila, ale počáteční nadšení střídalo zklamání, a pak zase "hurá" je to skvělé. Jakoby se autorka občas zasekla a následující kapitolu do příběhu prostě nějak vtěsnala - buď to čtenář přeskočí nebo přečte - co kdyby tam byla nějaká extra brutální chvilka.
Občas byla, ale čekala jsem víc. Na debut to není špatné, milovníci thrillerů si ovšem nijak zvlášť nepošmáknou.
Strašně jednoduše psané. Všechno moc "narychlo". Druhá část už mi přišla doslova překombinovaná. A konec?
Uvidíte sami, až dočtete
Každopádně doporučuji i tak, slupla jsem ji najednou.

JustWomen
08.07.2023 5 z 5

Přečteno jedním dechem, Wren obdivuhodná, vraždy drsné, ale co ten konec? Doufám, že brzy dorazí další díl.

teresz.c
30.06.2023 4 z 5

Tak tohle bylo hodně drsné... Autorka se tu opravdu vyřádila a své znalosti získané u pitevního stolu využila opravdu pořádně. Celý příběh pak podtrhuje skvělé prostředí a vrah vypravěč, který vás rozhodně nešetří. Řezník a střízlík mě opravdu bavil. Bohužel ale nakonec ubírám hvězdičku kvůli ne zcela doladěnému konci. Ten si podle mě zasloužil více péče. Po dočtení mi tak zůstala trochu pachuť zmařeného příběhu. Vypadá to ale, že bychom se mohli ještě s hrdiny setkat, takže to snad autorka ještě napraví :)

Pípasek
29.06.2023 5 z 5

Kniha patří opravdu k těm drsným. Na své si přijdou čtenáři, kteří upřednostňují Cartera, Nesba atd. Chápu proč autorka číst knihu svým dětem zakázala, Mě kniha nezklamala

Majuš333
24.06.2023 3 z 5

Presne, ako tvrdí Dela111, tiež som na túto knihu bola zvedavá. Podľa anotácie to vyzerá, že každé thrillerovské srdce sa zatetelí blahom, ale opak je pravdou! Anotácia sa nesie v dosť nadnesenom duchu a 'Řezník a střízlík' mal veľký potenciál, ktorý zostal nevyužitý, čo je veľká škoda... Už len keď si zoberiem dĺžku knihu (ekniha má len 178 strán), dalo sa zapracovať na postavách, ktoré sa čitateľa ani letmo nedotknú, pretože nie sú nijak zvlášť špecifikované a pôsobia neosobným a chaotickým dojmom. Vraždy ma tiež neohúrili, klasické podrezanie nožom a trošku mučenia, nič dychberúce!
Jediné plus vidim v krátkych kapitolách, ktoré sa striedajú z dvoch pohľadov.
Úprimne sa priznám, že moje hodnotenie malo pozostávať len z jednej *, ale keď som sa pozrela, že toto je autorkina prvá a zároveň jediná kniha, pridávam ešte dve *.

Hope80
15.06.2023 3 z 5

Váhala jsem jestli dát 3 nebo 4*, ale pro mě už to bylo trochu drsnější čtení.

Autorovy knížky

Alaina Urquhart
australská
2023  63%Řezník a střízlík

Kniha Řezník a střízlík je v

Právě čtených1x
Přečtených92x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených2x
Knihotéce71x
Chystám se číst73x
Chci si koupit20x
dalších seznamech3x