Revolvers

Revolvers https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/486832/bmid_revolvers-4Yr-486832.jpg 4 16 6

Sto táců za jeden koncert? O tom se pankáčům z Revolvers nesnilo ani v době největší slávy. V devadesátkách se z nich měly stát hvězdy, ale z fetu a nenávisti jim zvlhnul prach. Teď Dejv čuje comeback a s ním možnost vypadnout ze Zapadákova. Jenže sehnat staré kumpány – alkoholika Hadryna, feťáka Džeryho a sektáře Sifona – a dohlídnout, aby to zase nepodělali, bude možná nad jeho síly… Revolvers s nadhledem a ironií vypráví o naději a zklamání, zápalu a následném vyhoření, o touze dobýt svět, nebo si v něm aspoň najít svoje místo.... celý text

Přidat komentář

Kenan
26.09.2022 4 z 5

Čtyři kamarádi, kteří spolu založili v mládí kapelu, chtějí uspořádat po 20 letech koncert.Jejich život se tehdy skládal hlavně z alkoholu, drog, nezodpovědnosti, bujarých pařeb.Dnes to jsou ztroskotanci, kteří mají spoustu problémů. Situace v této knize byly tak absurdní, vtipné, i když vůbec k smíchu nebyly. Pobavila jsem se. :)

Freemantle
09.04.2022 4 z 5

Mám všeobecně rád tematiku punku. Líbí se mi punková hudba, ať už česká nebo zahraniční, jejich výzor, je to taková moje ujetost. A když jsem čirou náhodou narazil na tuto knihu a přečetl si kladná hodnocení a nadšené ohlasy, musel jsem ji koupit a přečíst. Bylo to svižné a úderné. To, jak Oldřich Janeba tuto knihu napsal se mi líbilo - mělo to grády, spád, nechyběla tomu ironie, sarkasmus, nostalgie. Touha vrátit se do dob minulých, to je něco pro mě - taky se dost často ohlížím přes rameno zpět do minulosti a vzpomínám na roky, kdy člověk zas tak moc věci neřešil a tempo, jímž uhání život, nebylo tehdy tak zběsilé.

Hlavní protagonisté příběhu si mě získali svou originalitou. Nejsympatičtější mi byl Dejv a Hadryn, Džeryho mi bylo svým způsobem líto (moje citlivá duše při vzpomínce na něj zavibrovala) a Sifon... to byl taky správný poděs. Jako velmi příjemný bonus musím vyzdvihnout grafické zpracování obálky.

Máte-li rádi punk a třebas zrovna i vy procházíte krizí středního věku, dejte této knize šanci, stane se pro vás možná malou berličkou a vy zjistíte, že v tom děsně posraném období nejste sami...


petrarka72
26.02.2022 4 z 5

Zvláštně temná atmosféra, silná výpověď o posledních šancích, závislostech všeho druhu a světýlkách na konci tunelu. Přečteno rychle, bavilo mě to velmi.

hnatlubo
24.01.2022 4 z 5

Zajímavý námět, dobře napsáno, zkrátka poutavé čtení.

Danago
20.12.2021 5 z 5

Kniha od českéh autora o punkové kapele, která se znovu schází, aby zahrála svůj poslední koncert. Skvěle vykreslené osudy jednotlivých členů kapely, kteří si prošli nejrůznějšími závislostmi, jak už se dá od takových hudebníků čekat. Dát kapelu po více než dvaceti letech, kdy většina z nich už dlouho nehraje, bude opravdu velký oříšek.
Opravdu jsem nečekala, že mě kniha s tímto neotřelým tématem tolik nadchne. Z knížky pocítíte českou mentalitu, přesto je zpracování knížky opravdu na vysoké úrovni srovnatelné se světovými autory.
Příběh je originální, má spád a dokáže čtenáře připoutat ke čtení. A ano, atmosféra kapel z devadesátek z knížky přímo dýchá. Protože jsem pamětník, tak jsem naprosto nadšená. Přečteno za jeden večer. Toto se opravdu velice povedlo.

eva3992
11.12.2021 4 z 5

Dejv, kapelník Revolvers, jejichž sláva skončila v devadesátých letech, dostane nabídku, která se neodmítá – za jeden koncert dostanou sto tisíc. Jenže podmínkou je, aby hrála původní sestava, a to je dost velký problém. Hadryn je alkoholik, Džery feťák a Sifon uvíznul v sektě. Povede se Dejvovi nemožné?

Knížku s takovýmto tématem jsem snad ještě nečetla a bylo to skvělý. Autor nám zde ukazuje, jak může vypadat život drsného muzikanta po dvaceti letech. Kam nás může osud dostat a jestli se s tím dá naučit žít, nebo naopak, zda se z toho dá ještě vymanit.

Četlo se mi to velice dobře, maximálně mi při čtení fungovala představivost, takže jsem před sebou celý příběh viděla jako film. Příjemné čtení s nadhledem a ironií, ale dotkneme se i závažnějších témat.

Trošku jsem čekala víc punku, ale i tak to byla skvělá knížka. Pokud hledáte něco nenáročného, u čeho se pobavíte, zamyslíte a třeba i zavzpomínáte na svá mladá léta strávená v sokolovnách a sálech se skvělou rockovou anebo punkovou kapelou, tak tahle knížka je přesně pro Vás.