Revolúcia vedomia

Revolúcia vedomia https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/401544/mid_revolucia-vedomia-Oxh-401544.jpg 3 4 2

Tento svet nie je v poriadku a neexistuje iný a presvedčivejší dôkaz, akým je dnešný človek. Ten sa však môže slobodne rozhodnúť, či sa bude na vedomej úrovni vyvíjať ďalej, alebo nie. (Boh, Sex, Peniaze, masMédia, Ego, Politika, Meditácia, Láska, Vedomie atď.)

Osobní rozvoj a styl Psychologie a pedagogika
Vydáno: , Samizdat
Originální název:

Revolúcia vedomia F*ck The System. Make Love.


více info...

Přidat komentář

jana9561
08.08.2019 4 z 5

Tuto knihu považuji za motivační, zabírá se více tématy, obsahuje mnoho zajímavých citátů. Negativně hodnotím grafiku - široké texty jsou často nepřehledné, kapitolu Morálka, pokud si tuto knihu pořídíte, prosím nečtěte, není o morálce, ale o politických názorech autorky, navíc zabírá značnou část knihy - cca 20%, což vidím jako velké mínus, závěr je trochu kontroverzní, ale určitě nelituji koupě a někdy si ji zase přečtu, jednou vám na změnu vědomí nestačí.

Elsinor024
21.03.2019 3 z 5

Tuhle knihu jsem si vlastně vybrala podle citátů. Náhodně jsem ji otevřela a většina se mi líbila. C.C. Jung, E. Tolle, F. Nietzsche, Marcus Aurelius, Dan Millman, A. Maurois, dalajláma.
Poskládala je dohromady Slovenka, která si říká Liana Laga a přidala k nim své vlastní moudrosti, hlavně získané od duchovního učitele, kterým je Osho. Jeho citáty jsou moudré, což o to, ale jeho život už podle všeho takový asi nebyl... Nevím.

Když se začteme, je jasné, že tahle kniha je něco podobného jako je v dokumentech Zeitgeist. Konspirační teorie jak vyšité, hodně kontroverzní názory ještě kontroverznějších lidí. Nepochybuje se o channelingu, mimozemšťanech, skupinách, které ovládají svět a otravují lidstvo chemtrails a ostatními hnusy.
Je pravda, že náš svět je dostatečně šílený, aby některé z konspiračních teorií byly pravdivé. Ale hranice s paranoiou už je potom dost tenká...
Z nějakého důvodu je tu vychvalován Východ a Putin, cituje se ze Stoneovy knihy "Rozhovory s Putinem", která už sama o sobě není nestranná. Je tu celkem okatě zatracován Izrael a Západ jako to větší zlo.
Nedělám si iluze, že je v USA a Izraeli všechno ok, ale netroufla bych si tvrdit, že Putin jako bývalý člen KGB je výlupek všech ctností.

Přitom přes to všechno chci věřit, že Liana Laga to vlastně fakt myslela dobře. Jen je to podané způsobem, kdy se opravdu hodně tlačí na pilu a autorka píše jako by z pozice té, co už má všechno v malíčku. Tantru, osvícení, pochopení karmy, minulých životů. Nepochybuje ani na vteřinu. To moc nebudí důvěru.

A potom - ještě NIKDY jsem nečetla knížku, kde by bylo tak ohromné množství chyb. Autorka doporučuje přečíst její knihu víckrát pro pochopení. To už by sám o sobě byl čin vedoucí k osvícení:-)
Tak abych si spravila chuť, vybírám citáty, pro které jsem vlastně po knížce sáhla a donutila se ji dočíst:

"Pokud bych akceptoval fakt, že mé vztahy jsou zde proto, aby mě udělaly vědomým namísto šťastným, pak se mé vztahy stanou nádherným nástrojem pro budování mistrovství sama sebe, což vede k mému nejvyššímu životnímu záměru."
E. Tolle

"Mnoho lidí si zkazí život představami neštěstí, které jim nehrozí."
A. Maurois

"Kdybychom každé osmileté dítě učili meditaci, eliminovali bychom násilí ve světě v průběhu jedné generace."
Dalajláma


Autorovy knížky

2018  55%Revoluce vědomí