Relikviář svatého Maura

Relikviář svatého Maura https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/186929/relikviar-svateho-maura-186929.jpg 5 9 5

Unikátní monografie, jako jediná na trhu nabízí kompletní rozsáhlé informace o historii a osudech relikviáře svatého Maura. Obsáhlý text je doplněn velmi kvalitními fotografiemi detailů výzdoby, které byly pořízeny speciálně pro tuto knihu. Některé informace jsou poprvé zveřejněny právě zde.Kniha popisuje cestu relikviáře staletími, seznamuje s jeho majiteli a spory o jeho vlastnictví, jsou v ní otištěny nové, dosud nikdy nezveřejněné materiály a fotografie.... celý text

Přidat komentář

Mánička178
13.09.2023 5 z 5

Knížku jsem si moc ráda přečetla, bavila mě její podrobnost, a také doprovodné fotografie, ale klidně obojího mohlo být daleko víc :) Relikviář má naprosto úžasně dobrodružnou historii, jen se divím, že o hledání ještě nevznikl nějaký film :) Co mě zklamalo byla expozice na Bečově, prý muzejně galerijního typu. Mě to moc zklamalo, zvlášť kvůli jakési "neintimnosti", nahrnula se tam třída puberťáků, film nebyl slyšet přes jejich hlasy, spíš jsme to protrpěli. Není nad klasického průvodce...

helena4103
23.07.2021 4 z 5

Velmi zajímavý příběh. Dobře se čte i vtipný popis pátrání po relikviáři.
Jediné, co bych knize vytkla je papír, který se při umělém světle leskne, typ a velikost fontu. Patkový se lépe čte.
Knihu jsem zakoupila až po návštěvě hradu a zámku Bečov a po prohlídce relikviáře. Nevadilo mi to. Šla jsem po prohlídce knihu zakoupit natěšená a přečetla ji jedním dechem. Kdybych ji přečetla před prohlídkou, jistě bych věděla více, ale nevím, jestli by mi to poněkud nevzalo to prvopočáteční nabuzení na celý příběh relikviáře. Obě cesty jsou možné.


Jordanka9
12.07.2021 5 z 5

Je to opravdu unikátní publikace jak co do obsahu, tak celkového vzhledu- originální fotografie, krásná obálka se zlatým přebalem. Dávám za pravdu předešlému čtenáři, že je dobré zakoupit si tento skvost ještě před prohlidkou hradu a zámku Bečov. Já jsem naštěstí detektivní příběh o pátrání a nalezení relikviáře svatého Maura znala z rádia. Ráda si knihu prohlížím- s úctou se skláním před restaurátory. Vždyť je to náš druhý největší poklad po Svatováclavské koruně!!
Vy, co jste do Bečova zatím nezavítali: mohu vřele doporučit- nejen zámek, i samotné městečko je velice půvabné a obklopené krásnou přírodou. Vhodné i pro rodinu s dětmi jako výlet na několik dní- nedaleká originální BZ vám poskytne i možnost ubytování v přírodě, koupání v Korunním rybníku a další možnosti sportovního vyžití (bioferata)

VladiKlaisner
03.12.2017 5 z 5

Knihu jsem si přečetla až po prohlídce hradu a zámku Bečov nad Teplou. Doporučuji ale přečíst ještě před prohlídkou tohoto českého skvostu. Kniha je pěkně zpracována - pevná vazba se zlatým přebalem, má i zajímavou koncepci - rozdělení na několik částí (pátrání po relikviáři, podrobný popis, vlastnictví, restaurování, hrad a zámek...). Knihu je vhodná i jako pěkný dárek.

FILDA74
01.01.2014 5 z 5

Knihu jsem si zakoupil při prohlídce zámku a hradu Bečov nad Teplou.Byl jsem se podívat na Relikviář sv. Maura-nádhera.A to samé musím říct o této knize,krásná vazba.Zajímavé čtení.

Kniha Relikviář svatého Maura je v

Přečtených9x
Doporučených2x
Knihotéce12x
Chystám se číst5x
Chci si koupit1x