Řekni to jinak: Používejte správná slova ve správný čas

Řekni to jinak: Používejte správná slova ve správný čas https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/328129/mid_rekni-to-jinak-AGI-328129.png 3 9 5

Kolikrát se vám stalo, že jste v nějaké situaci nějak zareagovali, a později jste si říkali: „Měl jsem to říct jinak, takhle.“ To už ale často bývá pozdě. Je ale možné se dovednosti říkat ta správná slova ve správný čas naučit? Autor knihy Jak to říct…? je o tom přesvědčen a na základě své dlouholeté terapeutické praxe vytvořil 60 modelových scén z několika oblastí, ať již jde o navazování vztahů, budování dlouhodobých vztahů, vztahy mezi rodiči a dětmi, kolegy na pracovišti anebo v každodenním životě. Carl Alasko je americký psychoterapeut s dvacetiletou praxí. Žije a působí v Kalifornii. V Portále vyšla jeho kniha Emoční balast... celý text

Psychologie a pedagogika Sociologie, společnost
Vydáno: , Portál
Originální název:

Say This, Not That , 2014


více info...

Přidat komentář

Mili01
11.02.2022 5 z 5

Upřímně mi tato kniha přijde užitečná. V některých situacích reaguji přehnaně, až agresivně. A po přečtení jsem si uvědomila, že lze říct člověku co chci a očekávám, aniž bych musela být nepříjemná. :)

Naďa2411
13.12.2021 3 z 5

V knize jsou popisovány různé situace a nápověda, jak bychom měli reagovat, co říci a naopak. Ale jak se říká starého psa novým kouskům nenaučíš. Já osobně si z této knihy odnáším, abych se naučila říkat "štve mě, že jsi...." a proto neklást otázky "proč jsi....."


hu_87
23.03.2019 4 z 5

V knize je uveden výcuc možných situací a teoretických reakcí na ně. Nejedná se o vyloženě obecnou příručku v pravém smyslu, jak jednat s lidmi. K tomu slušně poslouží knihy jiné.
Pro někoho to může být zbytečné čtení, protože spousta věcí nám může připadat jasná. V praxi to tak ale často spíš nefunguje.
Jestli vám pomůže tahle knížka v praxi, musíte zjistit sami.

Popko
16.03.2019 3 z 5

Jedná věc je teorie, druhá věc je praxe. Kniha uvádí spoustu příkladů, které jsou rozebrání pouze povrchně. Nic nového jsem se bohužel nedozvěděla.

Iki1
04.10.2017 3 z 5

Teoreticky dobře napsaná příručka pro dobré vztahy mezi lidmi. Kladem je jednotný mustr všech rad, záporem přílišná stručnost. Praktické provádění bude o poznání těžší.

Štítky knihy

příručky

Autorovy další knížky

Carl Alasko
americká
2017  67%Řekni to jinak: Používejte správná slova ve správný čas
2015  60%Emoční balast