Reinkarnace v křesťanství a její odmítnutí koncilem v roce 553

Reinkarnace v křesťanství a její odmítnutí koncilem v roce 553 https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/121436/reinkarnace-v-kresta-121436.jpg 5 4 2

Knih nás zavádí do prvního století existence křesťanské církve, do tehdejší názorové spletitosti a vzjemných sporů a cituje dokumenty vztahující se k zániku myšlenky reinkarnace v křesťanství.

Duchovní literatura Náboženství
Vydáno: , Integrál
Originální název:

Reinkarnationsgedanke und seine Ablehnung durch das 5. ökumenische Konzil


více info...

Přidat komentář

-neuvedu-
23.08.2019 3 z 5

Kniha z větší části pojednává o prvních 5 ekumenických koncilech. Závěr této první části je – jak už název podtitulu knihy napovídá – odmítnutí různých heretických učení na postupně všech koncilech. Včetně zavržení Origena a jeho učení na koncilu posledním. Překvapivá byla pro mě druhá část a to Origenův pohled na reinkarnaci. Ta je pochopitelně kratší, je to jen několik výseků z jeho díla. Kdo má dostatečné povědomí o prvních koncilech, může bez problému (pře)skočit do druhé části.

Název knihy (pro neznalé) svádí k tomu, že větší část křesťanstva mohla zastávat učení o reinkarnaci. Tomu tak nebylo, šlo o velmi okrajový názorový proud. Kniha tedy na mě působí marketingovým dojmem. Přesto šlo o historicko-teologické čtení s dostatkem citací. Co mi v knize chybělo byl Rejstřík a představení se autora.

valecekm
26.12.2017 5 z 5

V knize mnoho termínů, osob, propletenost, náročné čtení, ovšem hodnotné.


Štítky knihy

křesťanství reinkarnace

Autorovy knížky

2006  90%Reinkarnace v křesťanství a její odmítnutí koncilem v roce 553

Kniha Reinkarnace v křesťanství a její odmítnutí koncilem v roce 553 je v

Přečtených6x
Doporučených2x
Knihotéce4x
Chystám se číst4x
Chci si koupit2x