Rebelka

Rebelka https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/137628/mid_rebelka-1XF-137628.jpg 4 5 2

První autobiografická kniha české plavkyně, mimo jiné držitelky světového rekordu v přeplavání Kanálu La Manche. Kniha obsahuje soukromé a nikdy nezveřejněné fotografie ze života Yvetty.

Přidat komentář

AndreaH
13.01.2021 4 z 5

Yvetta na začátku vysvětluje, proč nechtěla spojit své síly při psaní této knihy s nějakým profesionálem. Chápu to, je to tak více osobnější. Na druhou stranu by tomu ale profík včetně šikovného redaktora dal "hlavu a patu", lepší uspořádání, vychytal by nelogičnosti či nejasnosti. Prostě dal by tomu jasnou strukturu.
Výsledkem je to, že je to trochu nesourodé a zmatečné.
Knížku přesto určitě doporučuji, je dobrá a zajímavá. Píšu to jen proto, že si myslím, že je to trochu škoda, promarněná šance.
Také tam pořád opakuje, že není ukřivděná - ale právě tím, jak to pořád opakuje, na to trochu upozorňuje a člověk právě nabyde dojmu, že ukřivděná je. Upřímně, po tom, co zažila, se jí vůbec nedivím :-)

Sandalkar
15.12.2020 4 z 5

Obdivuji výkony Yvetty Hlaváčové i její odvahu postavit se za své názory, ať jsou jakékoliv. Některé pasáže, ale byly trochu moc ve stylu "ošidili mě", což mi nesedí ke zbytku knihy, ani k Yvettě jako sportovkyni-bojovnici. Přesto zajímavé a rozhodně nelituji ani trochu toho, že jsem nakoukla pod pokličku plavání. Navíc, kdo jsem já, abych soudila druhého.

Grafika knihy jako z devadesátek :-)


Štítky knihy

plavání

Autorovy další knížky

Yvetta Hlaváčová
česká, 1975
2009  80%Rebelka
2020  56%Odsouzená talentem

Kniha Rebelka je v

Přečtených6x
Knihotéce1x
Chystám se číst3x
Chci si koupit1x