Rebel Hnízdil - Rozhovory s MUDr. Janem Hnízdilem aneb S odvahou a humorem v časech dobrých i zlých

Rebel Hnízdil - Rozhovory s MUDr. Janem Hnízdilem aneb S odvahou a humorem v časech dobrých i zlých https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/472415/mid_rebel-hnizdil-rozhovory-s-mudr-jane-Pmr-472415.jpg 3 31 7

Znáte ho jako muže, který vytáhl do boje proti farmaceutickým firmám a lidem ukázal, že prášky jim zdraví nezachrání. Nebo jako muže, který se nebál říct nahlas, že mnozí politici jsou vlastně psychopati. V covidu hájil svobodu proti přehnané regulaci a nerozpakoval se jít ani proti lékařským elitám. Na internetu mají jeho texty rekordní čtenost. MUDr. Jan Hnízdil je zkrátka fenomén. Kniha novináře Jana Müllera ukazuje jednoho z nejvýznamnějších lékařů současnosti formou dialogu nad mnoha různorodými tématy.... celý text

Přidat komentář

BlueMind18
10.07.2023 4 z 5

Já mám prostě pro rebely slabost. Ano, vím, že pro někoho je Hnízdil spíš někdo, kdo má veliké ego. Docela se mi líbila jedna pasáž v knize, kde se autor zmiňuje o tom, že pokud někdo propaguje určité názory, vytváří se mu určitý druh čtenářstva/posluchačů apod., kteří mají určité požadavky a dotyčný "názorový vůdce" či jak ho nazvat může propadnout svodům svého ega, neboť jim bude chtít vyjít určitým způsobem vstříc, aby si je udržel či jejich řady rozšířil. No a co, na druhou stranu. Pokud si uvědomuje, kam ho slabiny jeho nadměrného ega mohou zavést či svést... Přinejhorším občas plácne pár blbostí.

Hnízdil má prostě charisma a byť se všemi jeho názory nemusím souhlasit, ráda si to přečtu. Díky bohu za tuto alternativu. Jeho mnohé názory jsou mi známy z jeho starších knih (např. Mým marodům atd.); v tom tedy tato kniha neříká nic moc nového (až na ten koronavír). Co se týče státem (a zdravotními pojišťovnami) podporovaného zdravotnicko-farmaceutického kolotoče, tam s ním v mnohém souhlasím. To, že se od systému zdravotních pojišťoven odtrhl, to určitě není nic lehkého a ten boj mu fakt nezávidím. Přitom jeho přístup k pacientovi není nic nového, ba naopak. Odtrhnutí od systému zdravotních pojišťoven lze shledat např. i u jiného lékaře, a to MUDr. Smíška a jeho metody spirální stabilizace páteře, kterou osobně oceňuji více.

To, že mu nějaká sebranka namyšlených, zřejmě vševědoucích akademiků, udělila Bludný balvan (či co to je), to spíš svědčí o diagnóze takového spolku (trapná nadutost?). Hnízdil na tom jen vydělal.

Tom_B
31.08.2022 odpad!

Hnízdil není ani tak rebel jako někdo, kdo se vážně hodně rád poslouchá. Jestli něco lidem ukázal, tak to, že čemu lidé chtějí věřit, se prodává mnohem lépe než to, co potřebují slyšet.


Vydra57
17.02.2022 1 z 5

Zklamani. Covidu uz mam plne zuby, presto text o nem vyplnuje cast - vetsi- knihy. O hlavni postave jen povrchni utrzky. Byla kniha napsana s cilem utrzit penize?

lilienn
08.12.2021 4 z 5

nemůžu říct, že by byla kniha špatná... Jen, když jdu číst MUDr. Hnízdila, očekávám, že tam bude většina o něm, že se něco zajímavého dozvím o jeho životě, o jeho pacientech, o jeho metodách, ...
Tady byla asi tak třetina (jestli vůbec) o jeho názorech, bohužel většina se ještě točila okolo covidu a politiky. Ve zbývající části vypráví autor své názory na různé události, tak trochu uceluje, rozšiřuje a doplňuje témata... ale nic nemění na tom, že tohle zrovna nechceme, když jdeme číst kníhu o Hnízdilovi...
Každopádně v třetině žádané bylo zajímavého a hezkého dosti :)
Celkově kovidově-politická kniha s většinou o životě a postojích autora, tj. Jana Müllera, kde se sem tam objeví odstavec o dr. Hnízdilovi. Ze začátku mi dělalo problém přijít na to, kdo tedy píše a čí názor to je... až pak jsem pochopila, že Hnízdil bude v minoritě a že se dozvím, že se jedná o jeho postoje a věty pomocí uvozovek jako u přímé řeči...

iceVS
30.07.2021 4 z 5

Jak ohodnotit tuto knihu...?
Je gramaticky téměř dokonalá, je čtivá. Je téměř jen o koronaviru. V rámci jakože vyváženosti se autor pokusil o prezentaci vlastních názorů na současnou covidovou situaci. Z mého pohledu tento počin vedl ku ztrátě hvězdičky, pokud píšu o Hnízdilovi, proč mít potřebu sebeprezentace?
A co se týká samotného Jana Hnízdila... V mém případě má zářez. Ze čtenářky se zdvořilým zájmem se stala fanynka. Tedy nikoli pouze na základě informací knihy, ale zejména díky shodě s mými osobními názory a zkušenostmi.

ropi
29.07.2021 4 z 5

S názory dr. Hnízdila naprostý souhlas.

Za mne škoda autorových poznámek na konci knihy, kde má potřebu (jak i sám přiznává), s Hnízdilovými názory na roušky, testování atd. polemizovat, či je přímo negovat.
Může to vyznít i jako: "Nejdřív si doktore povídej, co chceš. Já pak čtenářům vysvětlím, jak je to doopravdy."
Autor je doktorovým přítelem, mohl to mínit jako takové nevinné pošťouchnutí. Za mne ale měl být závěr jiný.

rengers
18.07.2021 4 z 5

Tuhle knížku je třeba čít v době covidové, pro kterou je aktuální. Jde o názor lékaře na dnešní politickou scénu a na zdravotní stav našeho národa.
Náš stav mysli a psychické vyrovnanosti ovlivňuje naše zdraví - těmito slovy bych shrnul názor uznávaného lékaře.
Doporučuji přečíst co nejdříve, je to zároveň velmi poučné.

Autorovy další knížky

Jan Müller
česká, 1975
2019  76%Dítě v síti
2020  75%Zlatý boss, který chodil bos
2018  72%Průvodce budoucností aneb Jak si užít globální krizi
2021  61%Rebel Hnízdil - Rozhovory s MUDr. Janem Hnízdilem aneb S odvahou a humorem v časech dobrých i zlých
2023  60%Divadlo v Alfě 1960-1966, aneb, Nenaplněný sen o plzeňském Semaforu