Reaganova válka: Ronald Reagan a jeho triumf nad komunismem

Reaganova válka: Ronald Reagan a jeho triumf nad komunismem https://www.databazeknih.cz/img/books/62_/62872/bmid_reaganova-valka-ronald-reagan-a-jeh-63c7f26413531.png 4 9 3

Velký příběh o čtyřicetiletém boje Ronalda Reagana a končeném vítězstvím nad komunismem.

Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: , Ideál
Originální název:

Reagan's war: The Epic Story of His Forty Year Struggle and Final Triumph Over Communism , 2002


více info...

Přidat komentář

Marrco
06.02.2024 3 z 5

Ronald Reagan a jeho politika je jakýmsi mementem pro současné lídry. Jeho republikánská nekompromisní taktika vůči socialistickým manýrům a komunistickým nesmyslům udávala směr západní politiky, která se neopírá o nic jiného než o empirický princip racionálního uvažování a ekonomického myšlení, jež známe v podobě kapitalismu. Sám Reagan si touto cestou obrátil proti sobě mnoho odpůrců, a to zejména v době, kdy se kormidlo západního světa začalo nebezpečně stáčet doleva a vůči SSSR se začalo přistupovat benevolentě. Tato kniha je zajímavým doplňkem a nahlédnutím do Reaganova života, nicméně není to ryzí biografie, která by se hlouběji zaobírala jeho politikou. Budu muset sáhnout ještě po jiné knize.

Kamba
13.04.2019 3 z 5

Autor napsal "senzační" knihu = neustále se honí za senzacemi: každá kapitola musí obsahovat aspoň jednu tajnou akci KGB nebo CIA a aspoň jednu tajnou schůzku a někdy i nějaký tajný dokument. Praktickou politikou se příliš nezabývá.
První kapitoly jsou časově řazené,avšak jakmile se Reagan stane prezidentem, tak se klíč řazení jednotlivých kapitol vytrácí (nebo aspoň já jsem ho nenašel) a působí na mě chaotickým dojmem.
Autor píše typickým americkým způsobem (kapitola o atomových zbraních začíná úvodem o básni, kterou Reagan složil během studií), někomu to vyhovuje, někomu vadí.
Nemůžu ale říct, že by kniha byla úplně špatná. Obsahuje mnoho zajímavých faktů důležitých k tomuto tématu a pokud vám nevadí výše zmíněné chyby, tak si ji přečtěte.


ondrej.b
11.05.2018 5 z 5

Velmi zajímavá kniha o trvalém boji tohoto muže s komunistickým zlem. Na rozdíl od svých předchůdců měl tento prezident opravdu "koule" a nebál se nazývat věci pravými jmény. Říše zla si to opravdu zasloužila. Kniha je dobře zpracovaná a čtivá.

Štítky knihy

USA (Spojené státy americké) prezidenti USA antikomunismus Ronald Reagan, 1911-2004

Autorovy knížky

Peter Schweizer
americká, 1964
2007  89%Reaganova válka: Ronald Reagan a jeho triumf nad komunismem

Kniha Reaganova válka: Ronald Reagan a jeho triumf nad komunismem je v

Přečtených10x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce2x
Chystám se číst8x
Chci si koupit1x