Rafinované vraždy v živočišné říši aneb V hledáčku stříkouna

Rafinované vraždy v živočišné říši aneb V hledáčku stříkouna https://www.databazeknih.cz/img/books/91_/91444/rafinovane-vrazdy-v-zivocisne-risi-aneb-v-hledacku-strikouna-91444.jpg 4 8 3

Autor je skvělý vypravěč a ve své knize vtipnou i napínavou formou seznamuje čtenáře se základními strategiemi, jimiž si různí živočichové obstarávají potravu. V úvodu vždy přiblíží prostředí živočicha, detailně ho popíše a potom barvitě vylíčí „vraždy“. Mnohé metody jsou tak rafinované, že by je nevymyslel žádný autor detektivek – a některá zvířátka nejsou tak roztomilá, jak jsme si o nich mysleli.... celý text

Literatura naučná Příroda, zvířata
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Im Fadenkreuz des Schützenfischs , 2008


více info...

Přidat komentář

inachisio
30.08.2020 4 z 5

Velice zajímavé a dobře psané. Úplně mě to vtáhlo do světa zvířat a žasla jsem nad tím, jak je svět dokonalý a jak dobře je všechno vymyšleno.

Radůz
08.07.2015 4 z 5

Velmi zajímavé. Ta příroda to má geniálně vymyšlené. Hodně lidí si myslí, že zvířata nebo hmyz jsou jen hloupá stvoření, ale opak je pravdou. Člověku zůstává rozum stát nad tím, když přemýšlí nad tím, jak třeba někteří živočichové mohli přijít na tak propracovanou techniku obrany nebo lovu. Kniha určitě stojí za přečtení.


Hanz97
19.06.2015 3 z 5

Tato kniha je velice zajímavá a snaží se vtipně laikům popsat způsoby, kterými více či méně známí živočichové loví svou kořist nebo se naopak snaží, aby se kořistí nestali. Nevýhodou je malé množství fotografií, takže u méně známých živočichů se sice v úvodu dozvíte, že se jedná o hmyz, ptáka, hada ... ale nemáte nejmenší tušení jak vypadá. V případě zájmu tak budete muset googlit fotografie jednotlivých "vrahounů", která vám podle mého měla graficky představit sama kniha. Celkem fajn oddychovka.

Autorovy knížky

Markus Bennemann
německá, 1971
2010  83%Rafinované vraždy v živočišné říši aneb V hledáčku stříkouna

Kniha Rafinované vraždy v živočišné říši aneb V hledáčku stříkouna je v

Přečtených10x
Knihotéce13x
Chystám se číst3x
Chci si koupit1x