Řád vlkodlaků

Řád vlkodlaků https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/22300/bmid_rad-vlkodlaku-CbH-22300.jpg 3 22 2

Příslušníci americké výsadkové jednotky netuší, co je čeká po vysazení u malé francouzské vesničky. I když předpokládají, že splnění bojového úkolu, který dostali, nebude žádná procházka růžovým sadem, brzy poznávají, že proti nim stojí nesmlouvavý a krutý nepřítel, který jim klade houževnatý odpor. Přesto neváhají a podstupují tvrdý nelítostný boj na život a na smrt s muži, kteří střeží nejen osadu, ale i tajemství dávné minulosti.... celý text

Literatura světová Romány Válečné
Vydáno: , Deus
Originální název:

Dogs of War , 2005


více info...

Přidat komentář

trudoš
23.02.2018 3 z 5

Řád vlkodlaků je přesně tím, na co byste knihu od pohledu tipovali - parádní brakovka, kdy se mezi sebou řežou američtí vojáci a nacističtí vlkodlaci, to vše pěkně v kulisách 2. světové války. K tomu samozřejmě patří i řada nelogičností a absurdit, které se táhnou od postav až po samotný motiv lykantropů. Ovšem nejslabším prvkem je bohužel text samotný. Jenže tady se obávám, že tentokrát to nemá na triku pouze autor. Což je opodstatněné jednou z poznámek pod čarou od pana překladatele:
Nejvulgárnější výrazy nejsou v knize nikde překládány v českém ekvivalentu!!! „Verpiss dich Arschloch!“, snad: „Trhni si nohu, pitomče!“ („Jdi se vysrat, čůráku!“ je sotva přijatelné!!)
Je evidentní, že pro Václava Pauera byla vůbec celá kniha „sotva přijatelná“ a etika řemesla mu sotva něco říká. No, text podle toho taky vypadá. Díky tomu jinak vcelku přímočarý a jednoduchý hororový masakr vzal za své. Přesto vřele doporučuji všem fanouškům vyhřezlých vnitřností, rozprsklých mozků a létajících končetin.

KKK
17.01.2012

Kniha mě zaujala obalem a nezklamala.Zasazení do válečné doby je bez chyby.


Štítky knihy

vlkodlaci

Autorovy knížky

2007  65%Řád vlkodlaků

Kniha Řád vlkodlaků je v

Přečtených26x
Doporučených1x
Knihotéce14x
Chystám se číst4x
Chci si koupit2x