Pýcha a předsudek

Pýcha a předsudek https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/325295/bmid_pycha-a-predsudek-OrN-325295.jpg 5 1 2

Jiskřivý, zábavný, působivý román dá v jevištní verzi zazářit dámské i pánské části souboru Činohry ND a inteligentní humor, jímž Austenová strhuje čtenáře už dvě stě let, do divadla přiláká ženy… i muže. Ostatně, jak známo, žádný muž se neobejde bez ženušky. Premiéra 24. listopady 2016 v Národním divadle v Praze.

Divadelní hry
Vydáno: , Národní divadlo (Praha)
Originální název:

Pride and Prejudice


více info...

Přidat komentář

Zentao
17.04.2017

Opravdu jsem se snažil. Četl jsem i v originále, ale příliš daleko jsem se nedostal. Kniha může nabídnout kvalitní romanci, pro kterou ji zcela jistě má rádo hodně čtenářů, ale vybral jsem si tuto knihu, abych v ní objevil to, co je obvykle skryto mezi řádky - ponaučení o lidských vztazích.

Domnívám se totiž, že podstata této knihy netkví pouze v romanci, ale také v odpovědích na zásadní otázky. Který muž je pro ženu ten pravý (a obráceně)? Jaká manželství jsou ta opravdu šťastná? Ačkoli ihned první věta, jedna z nejznámějších v anglické literatuře, slibuje od autorky opravdu mnoho, je obsah i příslib nakonec utopen v (pro mne) balastu zbytečných slov, která si navzájem postavy sdělují , což mi knihu učinilo nepřístupnou a odložil jsem ji zpátky do knihovny. Tak snad někdy jindy.

Určitě si nenechte tuto knihu mnou znechutit, pokud ji máte rádi, zcela jistě je dobrá i chytrá a snad i s působivým dějem a romance je v ní dost. Bohužel pokud ji budete číst pouze pro ponaučení, jako já, zřejmě vás bude nudit.

Odehnalka
20.12.2016 5 z 5

Národnímu divadlu se povedlo nádherně převést román do divadelní hry! Pokud jste fanoušci Pýchy, tak určitě neváhejte a vydejte se do divadla!


Autoři knihy

Milan Šotek
česká, 1985

Kniha Pýcha a předsudek je v

Přečtených3x
Knihotéce3x